Türk kültürünü yansıtan Yalıboyu evleriyle ünlü Amasya'da belediye, otobüs duraklarını tarihi ev görünümünde yapıyor.

Kent merkezinde çeşitli bölgelerdeki 10 otobüs durağı, yüzlerce yıllık süreçte oluşan Türk kent kültürünün bugün yaşayan en önemli yapı taşları arasında yer alan Yalıboyu evleri görünümünde hizmete sunuldu.

Belediye Başkanı Cafer Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 bin 500 yıllık tarihi geçmişe sahip Amasya'nın tarihi evlerinin muhteşem görüntüsünün otobüs duraklarına yansıtıldığını söyledi.

"Amasya'ya gelen misafirlerimize nostalji yaşatmak istedik"

Yeni durakların halk tarafından da çok beğenildiğini dile getiren Özdemir, "Amasya'nın tarihi konaklarını otobüs duraklarında yaşatmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza ve Amasya'ya gelen misafirlerimize nostalji yaşatmak istedik. Halkımızın da otobüs duraklarına sahip çıkmalarını arzu ediyoruz." dedi.

Tarihi ev görünümlü otobüs duraklarının ahşap kullanılarak yapıldığını aktaran Özdemir, durakların şehre yakıştığını, Amasya'nın tarihini yansıttığını ifade etti.

Özdemir, kentteki tüm otobüs duraklarını zamanla değiştirip tarihi görünüme kavuşturacaklarını bildirdi.

Kent sakinlerinden Ferdi Mutlu ise Osmanlı mimarisine uygun yapılan durakları ilk gördüğünde şaşırdığını belirterek, tarihe bir nebze olsun ışık tutulduğu için yetkililere teşekkür etti.