Erdoğan'nın konuşması sırasında "Drone" düştüğü bilgisi geldi. Drone düşmesi sonucunda 7 kişinin yaralandığı, sağlık ekiplerinin müdahalesi ile yaralıların sedye ile ambulansa götürüldüğü, yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi. "Drone" düşmesi üzerine olay yerine sağlıkçıları yönlendiren Erdoğan, "Orada bir sıkıntı var mı şu anda herhangi bir şey. Yok hamd olsun. Bazen dronlar da düşüyor demek ki" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler anısına TBMM'de düzenlenen törende konuştu. 

"15 TEMMUZ HEP BERABER GÖRDÜK Kİ KÜLLERİN ALTINDA KOR BİR ATEŞ YANIYOR" 

Erdoğan, "Türkiye'nin yakın tarihinde yaşadığı en büyük ihanet işgal ve darbe girişimi olan 15 Temmuz'un birinci yıl dönümü vesilesiyle buluştuk. Türk milleti 15 Temmuz'da herhangi bir topluluk değil tam anlamıyla millet olduğunu hem de nasıl bir millet olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.  15 Temmuz hep beraber gördük ki küllerin altında kor bir ateş yanıyor. Vakti saati geldiğinde o kor ateş istiklaline ve istikbaline el uzatan herkesi yakan aleve dönüşüyor. 15 Temmuz'da yedi düveli arkasına alan bir ihanet çetesinin 40 yıllık  planını 20 saate kalmadan bozarak tarihimize yeni bir zaferi nakşettik" diye konuştu. 

"TÜRK MİLLETİ 15 TEMMUZ'DA ORDULAŞMIŞ BİR İHANET ÇETESİNE KARŞI YÜREĞİNDEKİ İMANI İLE MÜCADELE VERDİ" 

Erdoğan, "Savaşlar ordular arasında olur. Türk milleti 15 Temmuz'da ordulaşmış bir ihanet çetesine karşı yüreğindeki imanı ve çıplak elleri ile mücadele verdi. Benim milletimin elinde silah mı vardı? Benim milletim o alçakçalara karşı elindeki bayrağı yüreğindeki imanı ile yürüdü. Dünyada bunun başka bir örneği yok. Kurşunu göğsünde durduran bir başka millet de yok. Bu millet göğsünü siper etti" ifadelerini kullandı. 

"TANKI YUMRUK İLE DURDURAN BİR BAŞKA MİLLET YOK" 

Erdoğan, "Tankı yumruk ile durduran bir başka millet yok. Tankın egzozun içine tişörtünü sokmak suretiyle onu durduran bir başka zeka da yok. Ölümün üzerine böylesine cesaretle giden bir başka millet yok" dedi. 

"PENSİLVANYA'DAKİ  FETÖ, TÜRKİYE'DEKİ TEMSİLCİLERİNİ İDARE EDEMİYORDU" 

Erdoğan, "Dünyanın her köşesinde adaletin sembolü olarak kullanılan o gözleri bağlı mitoloji heykelini utandıracak hassasiyet  gösteren bir başka millet yok. Böyle bir ülkenin evladı oluğum için Rabbime hamd ediyorum. Ülke ve millet olarak tunçtan bir kalkan gibi hedeflerimize ilerliyoruz. Darbeciler, tıpkı milletimizin korkup evlerine saklanacağını sandıkları gibi milletvekillerimizin de Meclis'i terk edip kaçacaklarını düşünmüşlerdi. Milletimiz sokaklara dökülürken Ankara'da bulunan Meclis Başkanımız ve milletvekilerimiz TBMM'de bir araya gelmeye başlamışlardı. Pensilvanya'daki  FETÖ, Türkiye'deki temsilcilerini idare edemiyordu" diye konuştu. 

"KİMSE FETÖ'NÜN BÜTÜN KİRLİ ÇAMAŞIRLARINI ORTAYA ÇIKARMAKTAN ÇEKİNMESİN NE BİLİYORSA SÖYLESİN" 

Erdoğan, "Kimse Pensilvanya'daki bu FETÖ'nün bütün kirli çamaşırlarını ortaya çıkarmaktan çekinmesin ne biliyorsa söylesin. Adını anmaktan çekinmesin. Çünkü biz Müslümanlar olarak iki kişi konuşuyorsak üçüncüye hainlerin kim olduğunu anlatmalıyız, öğretmeliyiz ki herkes bilsin.Bu Meclis, Kurtuluş Savaşı'nı bizzat idare etmiştir. Top sesleri duyulurken dahi Meclisimiz görevini yapmıştır" açıklamasında konuştu. 

"İDAM PARLEMANTO'DAN GEÇERSE BANA GELDİĞİNDE TEREDDÜTSÜZ ONAYLARIM" 

Erdoğan, "Bir asır önce yedi düvelin bir araya gelip, tüm gücüyle yüklendiği Çanakkale'de herkesi şaşırtan bir zafere imza atmıştık. 15 Temmuz'da da yedi düveli arkasına alan bir ihanet çetesinin 40 yıllık planını 20 saate kalmadan bozarak tarihimize yeni bir zaferi nakşettik. Savaşlar, ordular arasında olur. Türk milleti 15 Temmuz'da ordulaşmış bir ihanet çetesine karşı yüreğindeki imanı ve çıplak elleriyle bir mücadele verdi. Cumhuriyet tarihimizde çok badire atlattık ama hiç kimse bu kutlu çatıya el uzatmadı.İdam Parlemanto'dan geçerse bana geldiğinde tereddütsüz onaylarım" ifadelerini kullandı. 

"NASIL KALKAR DA BUNA KONTROLLÜ DARBE DERSİNİZ?" 

Erdoğan, "Tankların başındakilerle pazarlık yapıldı. Tanklar oradan çekildi ondan sonra tankların  önüne çıkarım diyen bu kişi Bakırköy'deki belediye başkanın yanına gitti. Bugün baktım konuşuyor ve konuşurken de hala bu olayı kontrollü bir darbe olarak ifade ediyor. Kimseyi aldatmayalım, bu olaya kontrollü darbe demek gerçekten bir nasipsizliktir, bu olaya kontrollü darbe demek nasipsizliğin ötesinde vurdumduymazlıktır. Siz bu milleti ne zannediyorsunuz? Nasıl kalkar da buna kontrollü darbe dersiniz? Siz yoksa bu sürecin hala böyle devam etmesini mi istiyorsunuz?" diye konuştu. 

"OHAL PAZARTESİ GÜNÜ MGK'YA  GELECEK, KONUŞACAĞIZ HÜKÜMETİMİZE TAVSİYE KARARINI ALACAĞIZ" 

Erdoğan, "Kusura bakma, Olağanüstü Hal pazartesi günü Milli Güvenlik Kurulu gündemine gelecek, konuşacağız ve hükümetimize tavsiye kararını alacağız. Devletimizi yıkma operasyonu yapılıyor. O gece TBMM'de olan 106 milletvekilimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum" dedi. 

"EY FETÖ, SENİN GİDECEĞİN YER VAR MI? BU MİLLETİ PARÇALAMAK İÇİN YAPMADIĞIN İŞ KALDI MI?" 

Erdoğan, "Ey FETÖ, senin gideceğin yer var mı? Bu milleti parçalamak için yapmadığın iş kaldı mı? Çalmadığın kapı kaldı mı? Şimdi Pensilvanya'da 400 dönüm yeri sana tahsis ettiler, oradan dünyayı idare ediyorsun.Darbe hesabı yapanlar, Allah'ın hesabının üzerinde bir hesap olmadığını unuttukları için kafayı duvara değil ama milletimizin iradesine vurdular.  15 Temmuz gecesi bu vatana kıymaya çalışanlar şimdi mahkemelerde ihanetlerinin hesabını veriyorlar" açıklamasında bulundu. 

"SUYUNU İÇTİKLERİ, EKMEĞİNİ YEDİKLERİ VATANLARINI PENSİLVANYA'DAKİ ŞARLATANIN EMRİYLE 1 DOLARA SATANLAR" 

Erdoğan, "Suyunu içtikleri, ekmeğini yedikleri vatanlarını Pensilvanya'daki şarlatanın emriyle 1 dolara satanlar zindanlarda çürürken bu Meclis milletimize hizmete devam edecek. Çünkü milletimize sözümüz var. Cumhurbaşkanlığıyla, Meclisiyle, hükümetiyle, tüm resmi ve özel kurumlarımızla birlikte ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkaracak, 2023 hedeflerimize mutlaka ulaşacağız. Bu sözümüzü yerine getirene kadar ne bize ne Meclisimize ne hükümetimize ne de milletimize durmak, duraksamak, dinlenmek yoktur" diye konuştu. 

"DÜŞMAN PUSUDA BEKLİYOR Kİ İSİMLERİNİ TEK TEK SAYMAYA KALKSAK ÇOK CİDDİ ULUSLARARASI KRİZLE KARŞILAŞIRIZ" 

Erdoğan, "15 Temmuz bize göstermiştir ki devlet olarak, millet olarak da güçlü olmak zorundayız. Eğer güçlü değilsek bize bir tek gün bile yaşama hakkı vermeyecek o kadar çok düşman pusuda bekliyor ki isimlerini tek tek saymaya kalksak çok ciddi uluslararası krizle karşılaşırız" dedi.   

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yarın MGK var hükümetimize OHAL'in uzatılması teklifini yapacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Abidesi’nin açılışında konuştu. OHAL'e ilişkin  Erdoğan, "15 Temmuz'u ne kendimiz unutacağız ne de bizden sonraki nesile unutturacağız. O geceye çamur atma çabası içindeler. Pazarlık bitiyor tanklar çekiliyor. 'Kontrollü darbe' diyorlar. Ne olacaktı istedikleri gibi at oynatmaya devam mı edeceklerdi? Yarın MGK var bu konuyu görüşeceğiz. Hükümetimize tekrar OHAL'in uzatılması teklifini yapacağız" diye konuştu. 

"NE YAPARSAN YAP AB'NİN TAVRI ORTADA. 54 YIL GEÇTİ. HALA BİZİMLE BUNLAR DALGA GEÇİYOR" 

Erdoğan, "Ne yaparsan yap AB'nin tavrı ortada. 54 yıl geçti. Hala bizimle bunlar dalga geçiyor. Verdikleri sözleri tutmazlar, 'vize uygulaması' dersin tutmazlar, mültecilerle ilgili 'şu kadar para vereceğiz' derler vermezler. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz, başka bu işin çaresi yok" dedi. 

HAMBURG'DAKİ G20'DE BİZE HALA TUTUKLANAN FETÖ'CÜLERİ SORUYORLAR, 250 ŞEHİDİ SORMUYORLAR.

Erdoğan, "Hamburg'daki G20'de bize hala tutuklanan FETÖ'cüleri soruyorlar, 250 şehidi sormuyorlar" dedi. 

"BU İŞİN HESABINI VERECEKLER LAMI CİMİ YOK" 

Erdoğan, "Birileri de sözde adalet yürüyüşü yapıyor. Niçin? Bizim Hatay'da Türkmen kardeşlerimize gönderdiğimiz yardımların ne yazık ki FETÖ'cüler tarafından ne yazık ki önü kesilerek FETÖ'cü savcıların talimatıyla. Sandıklara bakıyorlar ne var ne yok. Bakma yetkisi de yok ama ben yaptım oldu dediler. Bu işi de yaptılar şimdi içeride. Bu işin hesabını verecekler lamı cimi yok. Ve şu anda yargıda bakıyorsunuz keyfi yerinde. Orada o mağdur, mazlum şehitlerimizin ailelerine karşı adeta caka satıyorlar. Ben bugün söyledim sayın başbakan adalet bakanı da burada diyorum ki bunlara Guantanamo'daki gibi özel elbise giydirip mahkemeye de böyle gelmeleri lazım. Böyle grand tuvalet mahkemeye gelmek gibi bir şey olmaz. Çünkü o mağdur o mazlum kardeşlerimizin hakkını almamız lazım" ifadelerini kullandı. 

"NELER OLDU NELER OLUYOR?" 

Erdoğan, "Neler oldu neler oluyor? Bizim üzerimize düşeni yapmamız lazım. 15 Temmuz'u unutmadığımız gibi bu ihanet karşısında kimin nasıl bir duruş sergilediğini de unutmayacağız" dedi. 

"MHP GENEL BAŞKANINA VE  DİMDİK DURAN TÜM SİYASETÇİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM" 

Erdoğan, "Ben burada başta MHP genel başkanı olmak üzere 15 Temmuz ihaneti karşısında dimdik duran tüm siyasetçilerimize teşekkür ediyorum. Darbecilerin yollarını açması ile çay kahve içenleri de unutmayacağız" dedi. 

"BUGÜN PARLAMENTODAKİ ÖZEL OTURUMDA BİLE HALA ORTALIĞI KARIŞTIRMANIN GAYRETİ İÇİNDE" 

Erdoğan, "Bugün parlamentodaki özel oturumda bile hala ortalığı karıştırmanın gayreti içinde. Ya bir defa hakkındaki belgeleri temizlemek için çok daha vakit ayırman lazım" dedi. 

"TÜRK MİLLETİNİN VARLIK MÜCADELESİ VERDİĞİ DÖNEMDE TERÖRİSTLERLE SÖZDE ADALET YÜRÜYÜŞÜ YAPIYOR" 

Erdoğan, "Türk milletinin varlık mücadelesi verdiği dönemde teröristlerle sözde adalet yürüyüşü yapıyor. Terör örgütünün destelediği kişilerle, beraber kol kola. Hastaymış belediye başkanıymış. Hasta adam çıktı nasıl yürüyor? Bir sokulduğumuz delikten bir daha sokulamayız. Hassan olacağız hasta filan değiller hepsi yalan. Türkiye düşmanları ile Pensilvanya ile aynı dili kullanarak saf seçenleri asla affetmeyeceğiz" açıklamasında bulundu. 

"BU ŞEHİTLERİMİZİN İNTİKAMI BİZ ALAMIYORSAK DA EMİN OLUNUZ Kİ ALLAH ALACAKTIR" 

Erdoğan, "Bu şehitlerimizin intikamı biz alamıyorsak da emin olunuz ki Allah alacaktır. Şehitlerimizin bedenlerini toprağa vermiş olsak da kendileri yüreğimizde hep yaşayacak. FETÖ'cü hainler ise hapishanelerin kalın duvarları arkasında çürüyüp giderken, her gün tekrar tekrar ölecekler. Her gün bir yenisini uydurdukları tarihler, peşine takıldıkları hezeyanlar hiçbir zaman gerçekleşmeyecek. FETÖ'cülere destek verenler de içeride, dışarıda er veya geç tarihin kara defterine isimlerini yazdırarak çekilip gidecekler" diye konuştu. 

"YAZIKLAR OLSUN DARBEYE SEVİNEN KANI BOZUKLARA" 

Erdoğan, "Biz milletimizle birlikte 2023 hedeflerimize ulaşarak, zafer anıtımızı dikmekte kararlıyız. Ne FETÖ'cü hainler ne PKK'lı katil sürüsü ne DEAŞ'ın katil sürüsü ne de sınırlarımız boyunca bizi kuşatmaya çalışan sözde müttefiklerimiz bizi hedeflerimize ulaşmaktan alıkoyamayacaktır. Belki daha çok çalışacağız, daha çok bedel ödeyeceğiz ama Allah'ın izniyle büyük, güçlü, müreffeh Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Yazıklar olsun darbeye sevinen kanı bozuklara" ifadelerini kullandı.