FETÖ soruşturması kapsamında, Suudi makamlarca gözaltına alındıktan sonra sınır dışı edilerek Türk yetkililere teslim edilen 16 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Ankara Adliyesine getirildi.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren şüphelilerden 8'i tutuklanma, 8'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Tutuklaması talep edilen şüphelilerden 4'ünü tutuklayan hakimlik, 12 kişiyi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Operasyon

Suudi Arabistan'da hac ve umre gibi organizasyonlar düzenledikleri, bu etkinliklerden elde ettikleri geliri FETÖ'ye kaynak olarak aktardıkları ve örgütün Suudi yapılanması kapsamında faaliyetlerini sürdürdükleri tespit edilen 16 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Milli İstihbarat Teşkilatının etkin çalışmaları sonucu kimlik bilgileri Suudi yetkililerle paylaşılan şüpheliler gözaltına alınarak sınır dışı edilmişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonda, Türkiye'ye getirilen şüphelilerin, FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle Türkiye'de de haklarında yakalama kararı bulunuyordu.