ANKARA (AA) - Dünya İşitme Engelliler ve Engelliler Federasyonu öncülüğünde 12 konfederasyon, 200 sivil toplum kuruluşu (STK), bir araya gelerek Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiklerini açıkladı.

STK temsilcileri, Çankaya'da bir otelde düzenlenen programda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek için bir araya geldi. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler ve ebediyete intikal eden gaziler için dua edildi.

Etkinlikte konuşan Dünya İşitme Engelliler ve Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Cemal Özkaynak, Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla toplandıklarını belirterek "Dört tarafımızın düşmanlarla sarılı olduğu bu zamanda içimizdeki hainlere karşı, hükümetimizin, cumhurbaşkanımızın yanındayız." dedi.

Programa katılan TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu da programı düzenleyen sivil toplum kuruluşu başkanlarını tebrik ederek Türkiye'nin hainlere karşı en güçlü şekilde karşı koyduğu bugünlerde güç birliği yapmanın çok önemli olduğunu söyledi.

Sivil toplumun ülkesinin tarafında yer alması gerektiğini ifade eden Gündoğdu, şöyle konuştu:

"Tabipler Birliği gibi sivilceli toplumlar ise Afrin harekatını 'Savaş, halk sağılığı sorunudur' diyerek, milletin yanında olduğunu değil, millet düşmanlarının avukatlığını yaptığını ortaya koyar. Afrin'deki harekatı halk sağılığı sorunu gören ihanet şebekelerine karşı 'Bu harekat koruyucu hekimliktir' diyen bütün kardeşlerimi ve sizleri, şahsınızda üyelerini tebrik ediyorum."

Örgütlü toplumun yöneten toplum, örgütsüz toplumun ise güdülen toplum olduğunu söyleyen Gündoğdu, sivilceli örgütlü yapıların PKK ve FETÖ'nün avukatlığını yaptığını vurguladı.

Geçmiş yıllarda, darbe olunca kaçan siyasetçiler olduğunu aktaran Gündoğdu, "Şimdi, darbe olunca şehadete koşan 'Ey milletim benimle alanlara çıkmaya var mısınız?' diyen bir lider var. Bu lidere yüzde 100 inanan bir millet var. Bu lider ile millet arasında köprü görevi gören sahici sivil toplum örgütleri var." dedi.