Adana’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, kapatılan Bank Asya'nın çalışanı hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık B.Z. ile avukatı katıldı.

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyen B.Z. savunmasında, örgüte ait Bank Asya’nın Çukurova Şubesi’nde çalıştığını anlattı.

Bankada hesabı bulunan örgütle bağlantılı öğretmenlere 20-25 bin lira limitli kredi kartları ve yüksek miktarda kredi verildiğini belirten B.Z, "17-25 Aralık’tan sonra bankanın mali durumunun kötüye gitmeye başladı. Bankada işten çıkarmalar başladı. İşten çıkarmalar yapılırken çalışanın örgüte ait sohbetlere katılıp katılmadığı hususuna bakılıyordu. Ben de bu sohbetlere hem işten atılma korkusu hem de gittiğim sohbetlerde kredi, kredi kartı veya bireysel emeklilik işlemleri yapabileceğim inancıyla katılmaya başladım." ifadesini kullandı.

B.Z, telefonuna "ByLock" yüklendiğini ancak kendisinin program üzerinden yazışma yapmadığını iddia etti.

Savcı, sanığın kendisine programı "ByLock" yükleyen kişinin ismini vermiş olması ve tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak, adli kontrol tedbirleriyle tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti de sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek, duruşmayı 8 Mart’a erteledi.