SİVAS'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Kıvşak köyündeki ormanlık alanda üç ayrı noktadan yangın çıktı. Yangın, iftaiye ekiplerinin 4 saat süren müdahalesiyle kontrol altına alınırken, ilk belirlemere göre 3 hektarlık alanın zarar gördü.

Yıldızeli ilçesine bağlı Kıvşak köyü yakınlarındaki ormanlık alanda, saat 16.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine Sivas ve çevre illerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın, itfaye ekiplerinin 4 saat süren müdahalesiyle kontrol altına alınırken soğutma çalışmalarına başlandı. Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinden alınan bilgiye göre, yaklaşık 3 hektarlık alanın zarar gördüğü ancak detaylı çalışmanın önümüzdeki günlerde yapılacağı öğrenildi.

Olay yerine gelerek incelemede bulunan Yıldızeli Kaymakamı Hakan Keskin, yerleşim yerlerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek yangının çıkış kaynağıyla ilgili gerekli araştırmaların yapıldığını söyledi. Yangının 3 noktadan başladığını belirten Kaymakan Keskin, "Şu an Kayseri, Sivas, Yozgat ve Tokat ekipleri tarafından yangına müdahale ediliyor. Yine Sivas İl Özel İdaresi ekipleri de dozer ve arazörlerle olaya müdahale ediyor. Şu an için yangın kontrol altına alınmış durumda" dedi.

Bölgenin çobanlar tarafından otlak alanı olarak kullanıldğını ifade eden Keskin, "Tahminimiz bir çobanımızın ihmalinden kaynaklanmış olabileceği yönünde. Ama şu an bir şeyler söylemek için çok erken. Yangın tamamen söndürüldükten sonra arkadaşlarımız gerekli tahkikatı yapacaklar." dedi.