Şırnak'ta Şenoba Kuyu Tepe Üs Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu olan düşen Piyade Er Baki Afşar, memleketi Çorum'da son yolculuğuna uğurlandı.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan 21 yaşındaki şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, Gülabibey Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü.

Afşar'ın cenazesi, helallik alınmasının ardından silah arkadaşlarının omzunda Akşemseddin Camisi'ne getirildi.

Öz geçmişi okunan şehit Afşar'ın cenazesi, İl Müftüsü Ahmet Akın'ın öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şehit onbaşı Mehmet Volkan Adana'da son yolculuğuna uğurlandı

Saldırıda sonucu şehit olan piyade onbaşı Mehmet Volkan'ın cenazesi de memleketi Adana'da defnedildi.

Volkan'ın (25) Türk bayrağına sarılı cenazesi, Seyhan Devlet Hastanesi morgundan alınarak törenin düzenleneceği Sabancı Merkez Camisi'ne getirildi.

Omzunda Türk bayrağı olan şehidin babası Şevket Volkan, tabutun başına gelerek, "Sana bunu yapanların Allah belasını versin, onlar cehenneme gidecek, sen cennete" diyerek oğlunun fotoğrafını öptü.

Şehidin yakınları da Türk bayrağına sarılı tabuta sarılıp, Volkan'ın fotoğrafını öperek gözyaşı döktü. 

İl Müftüsü Hasan Çınar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Volkan'ın cenazesi, bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top arabasına kondu. Şehidin babası Şevket Volkan da oğlunun tabutuna omuz verdi. 

Bir süre top arabasında taşınan şehidin naaşı, daha sonra askeri cenaze aracıyla götürüldüğü Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra protokol üyeleri ile askeri ve sivil erkan katıldı.

Şırnak'ın Şenoba beldesi Kuyu Tepe Üs Bölgesi'nde dün, bölücü terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen silahlı saldırıda üç asker şehit düşmüş, bir asker yaralanmıştı. 

Şehit Çelik Van'da son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak'taki terör saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Muğdat Çelik için de Van'ın Erciş ilçesinde tören düzenlendi. 

Şenoba beldesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Çelik'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, Hz. Ömer Camisi'ne getirildi. 

Şehidin naaşı, öz geçmişinin okunması, cenaze namazının kılınması ve dua edilmesinin ardından silah arkadaşları ve vatandaşların omuzlarında cenaze aracına taşındı.

Binlerce kişinin katıldığı törende "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları atan vatandaşlar, tekbirlerle mezarlığa yürüdü. Çınarlı Mezarlığı'na getirilen Çelik'in cenazesi, dualarla toprağa verildi. 

Şırnak'ın Şenoba beldesi Kuyu Tepe Üs Bölgesi'nde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen silahlı saldırıda üç asker şehit düşmüş, bir asker yaralanmıştı.