SİİRT'te dün akşam PKK'lı teröristlerin karayoluna yerleştirdikleri patlayıcıyı askeri zırhlı aracın geçişi sırasında patlatması sonucu şehit olan uzman çavuşlar Nuh Kürşat Temizyürek, Osman Yıldırım ile er Mikail Yaşa, düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Siirt'te dün akşam teröristler Eruh yolu üzerindeki Kayaboğazı Köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında yola tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Saldırıda piyade uzman çavuşlar Nuh Kürşat Temizyürek, Osman Yıldırım ile er Mikail Yaşa, şehit oldu. Şehit askerler için bugün Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Mustafa Tutulmaz, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay, 3'üncü Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Sedat Özkoç, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Tören, şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutlarının ambulanslardan alınıp, tören alanına getirilmesiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından şehitlerin özgeçmişleri okundu. Törende konuşan 3'üncü Komando Tugay Komutan Vekili Albay Sedat Özkoç, "Aziz şehitlerimiz; aramızdan ayrılışınız ailenizi, bizleri ve milletimizi büyük üzüntüye sevk etse de siz ettiğiniz yemine sadık kalarak her zaman yüce milletimize layık olma azim ve kararlılığı içinde, onun emrinde olmanın şeref ve gururunu taşıyarak görevlerinizi en iyi şekilde yaptınız. Bu topraklar üzerinde yaşayanlara ve bu vatanı bizlere armağan eden atalarımıza layık olduğunuzu gösterdiniz" dedi.

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas'ın okuduğu duaların ardından şehit uzman çavuş Nuh Kürşat Temizyürek'in cenazesi Kayseri'ye, şehit uzman çavuş Osman Yıldırım'ın cenazesi Kırıkkale'ye şehit er Mikail Yaşa'nın cenazesi de toprağa verilmek üzere Malatya'ya gönderildi.

DHA