Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde PKK'lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Asteğmen Cengiz Uslu ve Ulaştırma Er Recep Yıldırım, memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

Şehit Asteğmen Cengiz Uslu'nun Türk bayrağına sarılı naaşı, Muş il merkezindeki Çağlayan Camisi'ne getirilip, burada öz geçmişi okundu. 

Öğle namazına müteakip İl Müftüsü Alettin Bozkurt'un cenaze namazını kıldırması ve dua etmesinin ardından Canikli ve törene katılanlar, şehidin tabutunu cenaze aracına kadar taşıdı.

Şehidin naaşı, Hasköy ilçesine bağlı Dağdibi köyü mezarlığına götürülerek burada defnedildi.

Törene katılan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, köyde kurulan taziye çadırında şehidin babası Kazım Uslu'ya, diğer aile fertlerine ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Tokat'ta yas

Yıldırım'ın Türk bayrağına sarılı naaşı Tokat Erbaa Devlet Hastanesi morgundan alınarak Merkez Büyük Camisi'ne getirildi.

Burada öğleyin kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, ilçeye bağlı Pınarbeli köyünde toprağa verildi.

Baba Dursun Yıldırım, "Vatan sağ olsun." derken, anne Saliha Yıldırım da "Ben de asker olurum. Vatan sağ olsun. Kökleri kurusun. Şeytanın şerrine uğrasın hepsi." diye konuştu. 

Cenaze namazına şehidin ailesi, yakınları ile Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Tokat Valisi Ömer Toraman, AK Parti Tokat milletvekilleri Zeyid Aslan, Yusuf Beyazıt, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, askeri yetkililer, kaymakamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.