HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı ile şehit düşen 8 askerden, 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Hüsnü Erkut, memleketi Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Taşbaşı Köyü Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısında 7 silah arkadaşı ile birlikte şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Hüsnü Erkut'un Türk bayrağına sarılı cenazesi hastane morgundan alınarak Merkez Camii'ne getirildi. Silah arkadaşları tarafından alınan cenaze törenin yapılacağı alana götürüldü. Bu sırada başka bir araçla camiye gelen şehit Erkut'un ailesi oğullarının tabutunun peşinden yürüdü.

"MERTÇE ŞEHİT OLDU"

Bu sırada şehit oğlunun fotoğrafını bir yakınından alarak havaya kaldıran baba Mehmet Erkut, "Benim oğlum mertçe, şereflice vatanı için şehit oldu. Dostlar, vatan sağolsun. Vatanı, milleti için şehit oldu, benim oğlum. Böyle bir evlat yetiştirdiğim için gururlu hissediyorum kendimi. Vatanım sağolsun. Vatanım sağolsun" dedi.

Cenaze musalla taşına konulduktan sonra, şehidin babası Mehmet, annesi Fadime, Kayseri'de vatani görevini sürdüren ve izinli olarak cenazeye katılan kardeşi Doğan, kız kardeşleri Şaziye, Raziye Erkut ve nişanlısı Keriman Kurt, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Baba Mehmet Erkut, tabutun başında, "Dik duracağım oğlum, dik duracağım. Bu hainler için dik duracağım" diye seslendi. Anne Fadime Erkut ise oğlunun tabutuna sarılarak, "Yavrum, sen kalk ben yatayım" dedi. Şehit Hüsnü Erkut ile önümüzdeki yıl için evlilik hazırlıkları yapan Keriman Kurt, nişanlısının tabutunu öperek, "Düşmana karşı dik duracağız aşkım. Biz ağlamayacağız" ifedesini kullandı. Tören boyunca nişanlısının fotoğrafını bıdakmadı. Şehit Erkut'un kız kardeşi Şaziye Erkut da, tabuta sarılarak ''Düşmanlar sevinmeyecek" diye haykırdı. Acılı ailenin bu feryatları yürekleri dağladı.

10 BİN KİŞİ KATILDI

Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazına Tokat Valisi Cevdet Can, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan, Coşkun Çakır, Celil Göçer, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, CHP Samsun Milletvekili Namık Kemal Zeybek, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin asker kardeşi Doğan Erkut, ağabeyinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Cenaze daha sonra silah arkadaşları tarafından alınarak, belediye cenaze aracına konuldu. Bu sırada kalabalık, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diye slogana attı. Şehidin cenazesi Karşıyaka Mahallesi'ndeki mezarlıkta dualar eşliğinde toprağa verildi.

DHA