MERSİN (AA) - Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Bahşiş'in cenazesi memleketi Mersin'de son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır'daki törenin ardından, uçakla Adana'ya getirilen 26 yaşındaki şehit Bahşiş'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, ilk olarak karayoluyla Tarsus Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Daha sonra buradan alınan şehidin cenazesi helallik alınması için merkez Akdeniz ilçesi Kulak Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki babaevine getirildi.

Helallik alınmasının ardından şehit için Huzurkent Merkez Camisi'nde tören düzenlendi. Törene şehidin babası Halil, annesi Sultan, kardeşleri Mahmut, Mustafa, Yusuf ve Fatma Bahşiş ile yakınları, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, bazı Mersin milletvekilleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehidin ay-yıldızlı bayrağa sarılı tabutu, top arabasına alındı.

Bazı aile yakınları bu sırada şehidin tabutuna sarılarak, gözyaşı döktü. Törene katılan vatandaşlar da ellerindeki Türk bayraklarıyla şehidi son yolculuğuna uğurladı.

Şehit Bahşiş'in cenazesi, Akdeniz Huzurkent Merkez Aile Mezarlığı'nda defnedildi.