ÇORUM (AA) - Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Tankçı Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül'ün Çorum'daki ailesine acı haber verildi.

Operasyonda şehit olan 26 yaşındaki Aygül'ün Alaca ilçesi Denizhan Mahallesi'nde bulunan evine giden Kaymakam Ramazan Kurtyemez, Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz ve askeri yetkililer, şehadet haberini anne Zeynep Aygül'e iletti.

Haberi alan aile bireyleri gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit haberini alan yakınları da taziye için eve geldi. Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı. Alaca Belediyesi tarafından evin önündeki sokağa taziye çadırı kuruldu.

Yaklaşık 1,5 yıl önce göreve başladığı öğrenilen Aygül'ün bir süre önce nişanlandığı ve yazın düğün yapmayı planladığı belirtildi.

Şehidin iki kardeşi bulunduğu, babası Mustafa Aygül'ün Bursa'da yaşadığı ve acı haber üzerine Çorum'a hareket ettiği öğrenildi.

Belediye Başkanı Eyvaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şehidin yarın ilçeye gelmesini beklediklerini belirterek, "Yarın düzenlenecek törenin ardından şehidimizi son yolculuğuna uğurlayacağız. Ailesi başta olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve ilçe halkımızın başı sağolsun." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Tankçı Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül'ün Bursa'nın İnegöl ilçesindeki babasına acı haber verildi.

Şehit olan Aygül'ün Mesudiye Mahallesi'ndeki baba evine giden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kaymakam Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alper Saban, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve askeri yetkililer, şehadet haberini baba Mustafa Aygül'e iletti.

Aile bireyleri gözyaşlarına hakim olamadı, şehit haberini alan yakınları da taziye için eve geldi. Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun da şehidin babasını arayarak, taziyelerini ilettiği öğrenildi.

Şehidin 2 aylık nişanlı olduğu öğrenildi.

Bu arada, İnegöl Belediyesi tarafından tahsis edilen özel araçla baba Aygül, şehidin cenaze töreninin gerçekleştirileceği Çorum'un Alaca ilçesine gönderildi.

Öte yandan Baba Aygül, gazetecilerin taziye dilekleri üzerine, "Vatan sağolsun" dedi.

Şehidin Çorum'un Alaca ilçesinde yaşayan annesi Zeynep Aygül'e de acı haber iletilmişti.