NEVŞEHİR (AA) - Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Şahin Kaya, Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Kaya'nın askeri uçakla Hatay'dan Nevşehir Kapadokya Havalimanı'na getirilen naaşı, cenaze nakil aracıyla Fatih mahallesindeki babaevine götürüldü. Yakınlarından ve vatandaşlardan helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi ilçedeki Kurşunlu Camisi'ne getirildi.

Burada şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan eşi Rabia, babası Ramazan, annesi Gülbeyaz ve kız kardeşi Çağla Kaya gözyaşı döktü.

Şehidin, iki hafta önce dünyaya gelen kız çocuğunu görmek için geçen hafta izinli olarak kente geldiği ve hafta sonu yeniden birliğine döndüğü öğrenilirken, eşi Rabia Kaya tabuta sarılıp, "Yavrumuzu bana emanet edip gitmiştin, bunun için mi söylemiştin aşkım" diyerek gözyaşı döktü.

İkindi vakti düzenlenen törene, şehidin ailesi ve yakınları, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, öteki ilgiliyer, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit Piyade Uzman Onbaşı Şahin Kaya'nın babası Ramazan Kaya'yı telefonla arayarak, başsağlığı diledi.

Törenin ardından şehidin naaşı Gülşehir Asri Mezarlığı'na defnedildi.