TRABZON (AA) - Şırnak'ın Uludere ilçesinde Milli Jandarma Komando Taburuna bağlı üs bölgesine yemek götüren askeri araca terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Onbaşı Sinan Hamza'nın cenazesi, Araklı ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Hamza (21) için ilçedeki Merkez Eski Cami'de düzenlenen törene, annesi Ayşe, babası İsmail, babaannesi Medine Hamza ile kardeşleri ve yakınları katıldı.

Şehit Hamza'yı binlerce kişinin Türk bayrakları ve tekbirlerle karşıladığı törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Şehidin ailesine ve yakınlarına taziyelerini ileten Bakan Soylu, daha sonra şehit babası İsmail Hamza'nın yanında saf tuttu.

İl Müftüsü Keramettin Demir'in kıldırdığı namazın ve dua edilmesinin ardından şehidin naaşı, bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu.

Şehidin cenazesi, defnedilmek üzere ilçeye bağlı Taştepe Mahallesi'ndeki aile kabristanlığına götürüldü.

Törene, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta ve Salih Cora, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit ve diğer ilgililer katıldı.

Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanlığı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri adına çelenkler gönderildi.

Tören alanındaki yapılara, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Türk bayrakları asıldı, ayrıca taziye çadırı kuruldu.

Öte yandan Bakan Soylu, aynı camide cenaze namazı kılınan emekli müftü Ahmet Danışmaz'ın ailesine de başsağlığı diledi.