KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Şehit Aileleri Derneği üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırılmak üzere Türk bayrağı gönderdi.

Tarihi Cacabey Meydanı'nda düzenlenen törende, Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Beşkardaş ve dernek üyeleri, hazırladıkları Türk bayrağını Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Öğrenci Konseyi Başkanı Ömer Faruk Akbulut'a teslim etti.

Dernek Başkanı Beşkardaş, törende yaptığı konuşmada, 81 ilden belirlenen 250 gencin emanetindeki Türk bayraklarını Ankara'ya götüreceklerini belirterek, "Bizler bugün bu emanetleri teslim alan kardeşlerimizi uğurlamak için bir araya geldik. Burada yaptığımız dualarla şehitlerimizi yad ettik. Bir kez daha şükran ve minnetle andık. Genç kardeşlerimizi uğurlamaya gelen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şehit aileleri tarafından altında ölmek için yemin ettiğimiz bayrağımız genç arkadaşımıza emanet edilmiştir. 15 Temmuz gecesi düzenlenecek Meclis özel programında 81 ilden gençlerin götürdüğü bayraklar Cumhurbaşkanımıza teslim edilecektir." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Beşkardaş, şehit ailelerini temsilen hazırlanan Türk bayrağını AEÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Akbulut'a takdim etti. Törene, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli ve çok sayıda vatandaş katıldı.