SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "anayasayı ihlal" ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarından yargılanan sanığa 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık esnaf Fatih Çakmak, avukatı ve yakınları katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, geçen celsede verdiği mütalaasını tekrar ederek, sanığın "anayasayı ihlal" suçundan beraatini, "terör örgütü üyeliği" suçundan ise hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Söz alan sanığın avukatı Merve Çakmakçı, suçlamaları kabul etmediklerini belirtti.

Müvekkilinin örgütün haberleşme programı "ByLock"u kullanmadığını ifade eden Çakmakçı, "Dosyada 'ByLock'u örgütsel iletişim için kullandığını gösteren hiçbir şey bulunmamaktadır. İddianamede anayasayı ihlal suçuna vücut verecek herhangi bir ibare yer almamaktadır. Anayasayı ihlal suçu isnadı soyut bir isnattır. Tüm suçlardan beraatini talep ediyoruz." diye konuştu.

Sanık Çakmak da avukatının savunmasına katıldığını ve bir önceki celsede yaptığı savunmasını tekrar ettiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanığın "anayasayı ihlal" suçundan beraatine, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutuklu bulunduğu süre ve cezasını göz önüne alarak, adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla salıverilmesine karar verdi.