BODRUM'da sünger satan 62 yaşındaki Güler Akıldane, kendisine sahte para veren müşterisini 'Bana bunu veren şerefsizdir' yazılı pankartla protesto etti.

Bodrum'da 14 yıldır baba ve eşinin mesleğini sürdüren süngerci, 4 çocuk ve 4 torun sahibi Güler Akıldane, bayramın üçüncü günü 200 TL'lik sahte banknotla kendisinden alışveriş yapıldığını belirterek tepki gösterdi. Sahte parayı bir kartona yapıştıran Akıldane, altına ise 'Bunu bana veren şerefsizdir' yazdı. Barlar Sokağı olarak bilenen Cumhuriyet Caddesindeki Atatürk İlköğretim Okulu'nun önündeki tezgahında sergilemeye başlattı.
Tezgahında sünger, sabun, kese, ponza taşı satarak geçimini sağladığını belirten Akıldane, bayramın üçüncü günü müşterisi tarafından sahte 200 TL verilerek dolandırıldığını belirtti. 20 liralık alışveriş sonrası sahte paranın verildiğini söyleyen Akıldane, "Saat 23.30'da geldi. Gitti doğruca 20 liralık süngerden aldı. Yanıma geldi, ceplerini kurcalamaya başladı. '20 liram vardı ama sanırım başka bir şeye verdim. 200 liram var bozabilir misin' dedi. Bozarım dedim. Ben süngeri poşete koydum. Bana 200 lira parayı verdi, ben de para üstü olarak 180 lira geri verdim. Adam gitti. Ertesi gün bankada ödemelerim vardı. Ödemelerimi yapmak için bankaya gittim. Bankada paranın sahte olduğunu öğrendim ve yerin dibine girdim. Çok utandım, sanki ben dolandırıcıymışım gibi hissettim" dedi.

Çok öfkelendiğini söyleyen Akıldane, sahtekarın yakalanacağına inanmadığı için durumu polise bildirmediğini söyledi.