Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili bilgi sahibi olarak ifadesine başvurulan Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı 135. MAK ve İHK Filo Komutanlığında görevli Astsubay K.L, sadece FETÖ/PDY üyelerinin gönderildiği yurt dışı görev ve yolluğundan "himmet" kesintisi yapıldığını belirtti.

K.L, ifadesinde, FETÖ/PDY yapılanmasının TSK içerisinde etkin olduğu yerlerle ilgili bilgi verdi.

FETÖ/PDY'nin Türkiye'deki bütün TSK birimleri içerisinde en etkin bulunduğu yerlerin Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile MAK timleri olduğuna değinen K.L, şöyle konuştu:

"Çünkü Hava Kuvvetleri TSK'nın en etkili birimidir. MAK timleri de en donanımlı, ateş gücü kabiliyeti en yüksek, eğitimi en zor birimdir. Görevli bulunduğum MAK timlerinde birçok FETÖ/PDY mensubu bulunmaktadır. Hava Pilot Kurmay Yarbay İrfan Alkan, yurt dışına gidilecek bütün görevlere genel emirlere aykırı olarak sadece FETÖ/PDY mensuplarını gönderir. Bu durum MAK timleri içerisinde huzursuzluk yarattığı için personel tarafından dilekçeyle bu durum dile getirildi. Bunun üzerine göstermelik olarak dış görevlerde kendilerinden olmayan birkaç kişiyi araya sıkıştırarak geri kalan 4-5 seferde kendi elemanlarını gönderirlerdi. Elde edilen dış görev ve yolluğundan önemli miktarda 'himmet' adı altında para kesintisi yaptıkları bilinir."

- "Başçavuş, filo komutanı Kurmay Yarbay'ı azarladı"

Hava Piyade Üsteğmen Enes Zincir'in MAK Timi Takım Komutanı olduğunu, darbe kalkışmasının olduğu gün üste kalarak genel koordinasyonu sağlamaya çalıştığını ifade eden K.L, 42. MAK Tim Komutanı Hava Piyade Kıdemli Başçavuş Aydoğan Dirik'in darbe kalkışması sonrası üzülerek, "Bundan sonra Aleviler güçlenir artık." diye tepki gösterdiğini bildirdi.

K.L, Hava Piyade Kıdemli Başçavuş Erdoğan Durgun'un birlik içerisinde sürekli mezhep ayrımcılığı yapıp personeli birbirine düşürdüğünü söyleyerek, "Bir keresinde şahit olduğum olayda, bu kişinin filo komutanı Kurmay Yarbay İrfan Alkan'ı bağırarak azarladığını duydum. Bu olay da gösteriyor ki FETÖ/PDY yapılanması içerisinde önemli bir yere sahip. İnternet sitelerine düşen videoda Ankara Akıncılar 4. Ana Jet Üs Komutanlığı önünde toplanan sivil halka ateş ederek 12 sivilin öldürülmesi olayına karışan kişilerden birisidir." diye konuştu.

- Darbe girişiminin ardından üstteki askerlere "çağrı" yapılmış

Darbe girişiminden iki gün önce hiç planda olmamasına rağmen uçuş günü bir sorti paraşüt eğitim atlayışının yapıldığını aktaran K.L, Kıdemli Çavuş Yunus Dağcı'yı getirmek için bir sorti daha gerçekleştirildiğini bildirdi.

Darbe kalkışmasının yapıldığı gün üste olmadığını söyleyen K.L, "Benim gibi kendilerinden olmayan personeli birlikten uzaklaştırıp, kendilerinden olan personeli toplayıp darbe kalkışması içerisinde aktif olarak bulundular." dedi.

K.L, şunları kaydetti:

"Gruba Başçavuş Mehmet Şen tarafından 17 Temmuz'da öğle saatlerinde izindeki bütün personelin pazartesi sabah mesaide olmaları gerektiğini belirten bir mesaj geldi. Birkaç saat sonra yine Başçavuş Şen tarafından bu kez de 'İzin dönüşleri iptal, herkes konumunu muhafaza etsin' mesajı geldi. Gruptaki çağrı planı normalde tatbikatlarda, denetimlerde ve olağanüstü durumlarda uygulanır."

- FETÖ/PDY yapılanması mensupları bir araya getirilmek istendi

Darbe girişimine katılan askerlerin FETÖ/PDY üyesi olduğunu anlatan K.L, ellerinde M4 silahları varken HK silahları ve işleriyle alakası bulunmayan keskin nişancı silahları alınmasının "hainlik" olduğunu söyledi.

K.L, TSK içerisindeki FETÖ/PDY mensuplarının hiçbir zaman kendisini sevmediğini vurgulayarak, önceleri 9 farklı bölgede branşıyla ilgili bölük komutanlıkları varken, 2014'te AKİP MAK timlerinin bütün karşı çıkmalara rağmen Konya ve İzmir olmak üzere iki bölgede toplandığını bildirdi.

"MAK timlerinin iki bölgede toplanmasının nedeninin tamamen FETÖ/PDY yapılanması mensuplarını bir araya getirerek, oluşacak gücü en etkin şekilde kullanmak amacı olduğunu kesinlikle biliyorum." diyen K.L, birleştirme projesinin, 2002 yılında başlatılan girişimlerin eseri olduğunu kaydetti.

Projenin mimarlarının ise darbe girişimine katılan rütbelilerin olduğuna dikkati çeken K.L, kendisine "Paşa" lakabı takılan FETÖ/PDY yapılanmasının üs imamı olarak bilinen Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu'dan üstteki paşaların bile emir aldığını aktardı.

- Alevilerin ihraç edilmesi ya da istifa etmesi için her şeyi yaptılar

Kıdemli Başçavuş Yılmaz Bahar'ın ise Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı AKİP MAK timlerinde tim komutanı ve FETÖ/PDY'nin Konya üs imamı olduğunu belirten K.L, şu bilgileri verdi:

"2002 yılından MAK timlerinin birleştirildiği 2014'e kadar söz konusu kişiler sürekli toplantılar ve sohbetler yaparak bizleri ikna etmeye çalıştı. Hatta 2008'de İzmir Çiğli 2. Ana Jet Komutanlığındaki kursta bulunurken benim gibi kursiyerleri ve birlik personelini bir kahvehanede topladılar. Birlik ve beraberlik üzerine biraz nutuk atmışlardı. Zekeriya Kuzu, 'Hepimiz bir arada olmalıyız. İçimizde bulunan Alevi kökenli personel, sisteme ve ahlakımıza zarar vermektedir. En kısa zamanda Aleviler ve diğer ahlaksız kişiler aramızdan atılarak, 9 bölgede faaliyet gösteren timlerimizin iki bölgede toplanması gerekiyor' gibi cümleleri uzun uzadıya söylemişti. Bu tür toplantıları da 2014'e kadar sık sık yaptıklarını biliyorum. Bu süreçte Alevi, gitar çalan, kız arkadaşı olan ve alkol alan personeli facebook hesaplarından takip ederek, yaşam tarzları kendilerinden farklı olan bütün personeli gerek idari, gerek adli soruşturmalara konu olan uydurma bahanelerle meslekten ihraç ettirmişler veya istifaya zorlamışlardır. Bu iki uzaklaştırma yolunu yapamadılarsa pasif görevlere atayarak, sadece FETÖ/PDY mensubu olmaları şartıyla çok sayıda vasıfsız, elinden bir iş gelmeyen kişileri TSK'nın en gözde timleri olan MAK timlerine alıp kendilerine mutlak itaati sağlamışlardır."

AA