İzmir'deki otizmli öğrenciler, Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek amacıyla yaptıkları çikolataları satarak elde ettikleri geliri, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına bağışladı.

Yaşam Atölyesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören yaşları 8 ile 19 arasında değişen otizmli öğrenciler, çikolata atölyesinde hem el becerilerini geliştirdi hem de geliri askerlere bağışlanmak üzere çikolata yaptı.

Çikolata ustalarından teorik bilgi alan öğrenciler, aşçı önlükleri ve şapkalarını giyerek çikolata kazanının başına geçti. Mutlulukları gözlerinden okunan otizmli çocuklar, yaptıkları çikolataları erittikten sonra farklı kalıplara koyarak şekil almalarını sağladı.

Severek yedikleri çikolatanın yapım aşamasını öğrenen özel öğrenciler, buzdolabından çıkardıkları çikolataları paketlemeyi de ihmal etmedi.


Afrin kahramanları için çikolata yaptılar

Psikolog Hasan Can Kayhan, toplumda otizmli çocukların da olduğunu göstermek için farkındalık etkinliklerine imza attıklarını söyledi.

Çikolatanın vücuttaki mutluluk hormonu serotoninin salgılanmasını artırdığını belirten Kayhan, "Çocuklarımız böyle bir çalışma yapılacağını duyunca duygulandılar. Burada yaptığımız çikolataları satıp parasıyla Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına destekte bulunacağız. Çocuklarımız böyle bir çalışma yapılacağını duyunca duygulandılar." diye konuştu.

"Asker abilerimizi çok seviyoruz"

Otizmli öğrencilerden 9 yaşındaki Tuğra Saraçoğlu da askerleri çok sevdiğini belirterek, "Çikolatayı çok seviyorum. Afrin'de görev yapan askerler için kendi ellerimizle çikolata yapıp sattık. Parasını da askerlerimize gönderdiğimiz için çok mutluyuz." dedi.

Gürol Gündoğdu (18) da Mehmetçik'in ülke sınırında kendileri için beklediğini, onları çok sevdiğini, harekatta başarılı olmaları için sürekli dua ettiğini söyledi.

"Özel çocuklar beni çok duygulandırdı"

Özel çocuklarla çikolata yapan tatlı şefi Buket Sisalan da meslek hayatının en keyifli dakikalarını yaşadığını anlattı.

Aklının ve kalbinin her zaman Afrin'de bölücü terör örgütleriyle mücadele veren kahraman askerlerde olduğunu belirten Sisalan, "Meslek hayatım boyunca ilk defa böyle önemli bir amaç için çikolata yapıyorum. Özel çocuklarımızı bu hassasiyetleri için kutluyorum. Bana çok duygusal anlar yaşattılar. İlk sefer olmasına karşın otizmli öğrenciler, başarılı ve lezzetli bir iş çıkardı. Diğer insanlardan hiçbir eksikliklerinin olmadığını bir kez daha gösterdiler." ifadelerini kullandı.

Çikolata atölyesinin sahibi, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Başkanı Hasan Küçükkurt, Afrin'deki askerler için bağışta bulunacağını öğrenen kişilerin satın aldığı çikolatalardan elde edilen bin liralık gelir, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına gönderildi.