ORDU (AA) - Isparta'da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa ve Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı'nın cenazeleri, memleketleri Ordu'ya getirildi.

Eskişehir'deki törenin ardından Karamustafa (39) ile Odabaşı'nın (34) naaşları, askeri uçakla Ordu-Giresun Havalimanı'na getirildi.

Şehit Karamustafa'nın babası Sebahattin Karamustafa ve annesi Nezahat Karamustafa ile şehit Odabaşı'nın babası Mehmet Şefik Odabaşı ve annesi İnci Odabaşı ile şehit eş ve çocukları da askeri uçakla havalimanına geldi.

Havalimanındaki karşılama töreninde, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, şehitlerin ailelerine taziyelerini iletti.

Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, meslektaşlarının omzunda taşınarak cenaze nakil aracına konuldu.

Bu sırada, şehit aileleri ve yakınları gözyaşı döktü.

Törenin ardından son yolculuklarına uğurlanmak üzere Karamustafa'nın naaşı Fatsa ilçesine, Odabaşı'nın cenazesi Altınordu ilçesine gönderildi.

Törene, şehitlerin yakınlarının yanı sıra Milli Savunma Bakanı Canikli, Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, milletvekilleri, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile diğer ilgililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.