Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, örgütün "hava kuvvetleri imamı" firari Adil Öksüz'ün kayınpederi Cevat Yıldırım ile baldızı Emine Şennur Şen, yarın hakim karşısına çıkacak.

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında "anayasayı ihlal" ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Yıldırım ile Şen hakkında hazırlanan ve 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 19 sayfalık iddianamede, sanıkların birer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7 yıl 6 aydan on beşer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

İddianamede, Cevat Yıldırım'ın oğlu Ali Sami Yıldırım'ın iş ortağı sanık Murat Albayrak'ın ise "silahlı terör örgütü üyeliğinden" 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Öksüz'e ait 34 SIR 49 plakalı otomobil evinin önünde bulunmuştu

Cevat Yıldırım'ın örgütün "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün kayınpederi olduğu hatırlatılan iddianamede, darbe girişiminden sonra sanık Yıldırım'ın evinin önünde Adil Öksüz'e ait 34 SIR 49 plakalı otomobilin bulunduğu belirtilerek, "Şüphelinin, hakkında yakalama kararı bulunan Adil Öksüz'ü darbe teşebbüsünden sonra ikametine aldığı ve bir gece kalmasını sağladığı anlaşılmıştır." ifadesine yer veriliyor.

Yıldırım'ın, Öksüz'ün FETÖ örgütündeki konumunu bileceğine işaret edilen iddianamede, şu ifadelere yer alıyor:

"Kaldı ki darbe teşebbüsünden birkaç gün sonra medyada Adil Öksüz isminin sıkça geçtiği ve Adil Öksüz'ün örgüt hiyerarşisindeki konumundan bahsedildiği, şüphelinin, hakkında yakalama kararı olan Adil Öksüz'ü ikametinde saklayarak kendi örgüt bağını da ortaya koyduğu, Adil Öksüz'ü yetkili makamlara bildirmeyerek kaçmasına imkan sağlamıştır. Şüphelinin söz konusu eylemiyle FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım ettiği anlaşılmıştır. Yine şüphelinin cep telefonunda yapılan incelemede rehberinde 'Damat Adil' olarak kayıtlı kişinin bilgilerini 23 Temmuz 2016'da değiştirdiği anlaşılmıştır."

İddianamede, şüpheli Yıldırım'ın FETÖ terör örgütünde yönetici kapsamında olan Mustafa Özcan, Cemal Türk ve Önder Aytaç ile telefon görüşmelerinin olduğu, böylece FETÖ ile süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk arz eden organik bağ kurduğu ve üzerine atılı bulunan suçları işlediğinin anlaşıldığı kaydediliyor.

Öksüz'ün, Yıldırım'ın evine geldiği sırada orada bulunan Şen'in, Öksüz'ü ikametinde saklayarak kendi örgüt bağını da ortaya koyduğu ve yetkili makamlara bildirmeyerek kaçmasına imkan sağladığı vurgulanan iddianamede, şüpheli Şen'in söz konusu eylemiyle FETÖ'ye bilerek ve isteyerek yardım ettiği anlatılıyor.

İddianamede, Şen'in örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı, Bank Asya'da hesabının bulunduğu, şüphelinin eşinin Zaman gazetesi muhabirliği yaptığı belirtilerek, "2006 yılında o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Keçiören'de Subay Evleri'ndeki ikametinin bulunduğu apartmana taşındıkları, bu hususun da örgüt talimatıyla olduğu anlaşılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Davanın ilk duruşması, yarın Sakarya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.