İSTANBUL (AA) - İSMAİL ÖZDEMİR - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında gazi olan 15 yaşındaki Adviye Gül İsmailoğlu, "15 Temmuz’dan önce sadece Adviye’ydim. Sonrasında ise gazi kız oldum." dedi.

İsmailoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatının en anlamlı ve en dolu bir yılını geride bıraktığını söyledi.

15 Temmuz’un üzerinden bir yıl geçmesinin de kendisini şaşırttığını belirten İsmailoğlu, şöyle konuştu:

"Daha gün gibi. Acımız da tabii ki taze. Bu bir yılda 15 Temmuz’u unutturmamak adına bir şeyler yapmaya çabaladım. O gece bana gazilik nasip oldu. Sonrasında hep bunun değerini bilmeye çalıştım. Şehit de olabilirdim. Rabbim gazi olmamı ve sonrasında yaşadıklarımı anlatmamı istemişti. Bu nedenle elimden geldiğince bunu yapmaya çalıştım. Okuluma gittim. Onu boşlamamaya gayret ettim. Programlara elimden geldiğince katıldım."

O gece vatan için dışarı çıktıklarına dikkati çeken İsmailoğlu, dışarı çıkışlarını ve 15 Temmuz’da yaşananları sürekli anlattığını söyledi.

İsmailoğlu, 15 Temmuz’la alakalı programlarda darbecilerin acımasızlığını anlattığını da ifade ederek, şunları anlattı:

"Bunu anlamaları ve öğrenmeleri için çaba sarf ediyorum. 15 Temmuz’dan önce sadece Adviye’ydim. Sonrasında ise gazi kız oldum. Elimden geldiğince arkadaşlarımın sorularını cevaplandırmaya çalıştım. Onlar da çok şaşırdılar. Öğretmenlerim de aynı şekilde. Daha önce beni tanıyanlar, benden böyle bir şey bekliyorlardı. Bu tarz şeylerde dışarı çıkacağımı biliyorlardı. Yeni Adviye ile tanışanlar buna şaşırdı. 'Ben çıkmadım. Siz neden çıktınız?' diye soranlar oldu. Onlara da aynı şekilde insanların neden o gece dışarı çıkması gerektiğini anlattım. Farklı sohbetlerde artık Adviye’yi değil de gazi Adviye’yi konuşturmaya çalıştım."

- "Tıp fakültesini okuyarak cerrah olmayı çok istiyorum"

Gazi unvanını taşımanın zorluğuna vurgu yapan İsmailoğlu, gündelik hayatında ve eğitiminde daha dikkatli hareket ettiğini söyledi.

İsmailoğlu, 15 Temmuz’dan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya gelme fırsatı bulduğunu hatırlatarak, başından geçenleri anlattığında Erdoğan’ın hüzünlendiğini ifade etti.

Geleceğe dair planlarından da bahseden İsmailoğlu, "Tıp fakültesini okuyarak cerrah olmayı çok istiyorum. İleriye baktığımda kendimi ameliyathanede görmek istiyorum. Bu son zamanlarda hayatıma çok farklı şeylerde girdi. İlerideki yaşamımda siyasete de atılabilirim. Bunu hayalim olan cerrahlığı yaptıktan sonra da yapabilirim. Siyaseti para şan ve şöhret için değil bu ülke için yapmak isterim.” diye konuştu.

İsmailoğlu, kendisi gibi gençlere bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulunarak, 15 Temmuz’un da unutturulmamasını diledi.