Selendi'de yaşayan ve bekar olan Elif İşlek 17 yıl önce böbrek yetmezliğine yakalandı. Diyalize bağlı yaşamını sürdüren İşlek'e doktorlar, böbrek nakli olması gerektiğini söyledi. İşlek, İzmir'deki Ege Üniversitesi Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne nakil için kayıt yaptırıp, sıra beklemeye başladı. Bir yandandan diyalize girmeye devam eden İşlek, 10 gün önce bağırsaklarından rahatsızlanınca Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören İşlek, doktorların müdahalesine rağmen dün akşam saatlerinde yaşamanı yitirdi.

Yaşamını yitiren Elif İşlek için bugün öğlende Selendi Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Selendi Kaymakamı Can Atak, MHP'li Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Selendi İlçe Müftüsü Ömer Bozkurt, İşlek'in Selendi İmam Hatip Lisesi Camii imamı olan babası Alim İşlek, yakınları, arkadaşları ve sevenleri katıldı. Cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. İlçe Müftüsü Ömer Bozkurt'un kıldırdığı namazın ardından İşlek'in cenazesi, Selendi Şehir Mezarlığı'na götürülüp, toprağa verildi. Burada ise duayı İşlek'in imam olan babası Alim İşlek okudu. Anne Nutiye İşlek'in kızının mezarı başında 'Beni de yanına gömün' diyerek ağlaması yürekleri dağladı.

Alim İşlek, kızına yaşamını yitirdiği gün uygun böbrek bulunduğunu belirtip, "Kızım 17 yıldır diyaliz tedavisi görüyordu. Böbrek nakli yapılması gerekiyordu. Dün sabah beni Ege Üniversitesi Hastanesi'nden arayıp, kızım için uygun organ bulunduğunu bildirdiler. Kızımın yoğun bakımda olduğunu söyledim. Aynı gün akşam ise kızım Elif yaşamını yitirdi. Acımız büyük" dedi.