Yaklaşık 40 kişilik grup, Kızılay'da bulunan bakanlık binası önünde toplantı. Ellerinde çeşitli dövizler taşıyan grup, 'Ensarcı değil, laik Türkiye' sloganı atarak, MEB ile Ensar Vakfı arasında imzalanan protokole tepki gösterdi. Grup adına basın bildirisini okuyan Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Murtaza Demir, hükümetin eğitim politikasını eleştirerek, şunları söyledi: 

"Milli Eğitim Bakanlığının müfredat teklifi kabul görürse çocuklarımıza tecavüz etmekle ünlenen Ensar Vakfı Milli Eğitim bakanlığına danışmanlık yapacaktır. Eğitim alanının tamamı tarikat ve cemaatler için dikensiz bir gül bahçesi haline getirilecek, eğitim programına cihat ve dini istismara açık pek çok başka içeriğin eklenmesinin önü açılacak, mezhepçilik eğitim politikasına ana unsuru haline getirilecektir. Bu teklifin kabul edilmesi halinde çocuklarımız, dinci ama çıkarcı, dinci ama IŞID militanı, dinci ama Cumhuriyet, medeniyet, laiklik, demokrasi ve insanlık düşmanı olarak yetiştirilecek. Çocuklara karşı işlediği suçlar ortada dururken Ensar Vakfı ile imzalanan hiçbir protokolü kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz"

Vakıf başkanı Demir, ayrıca Ensar Vakfı ile imzalanan protokol iptal edilene kadar mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağılırken, çevik kuvvet ekipleri de bakanlık önünde görev aldı.