Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı düzenleyen askerlerden 4'ü daha yakalandı. Böylece bugün ele geçirilen asker sayısı 7'ye yükseldi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kalıp daha sonra ayrıldığı otele baskın yapan ve çatışmaya girdikleri polislerden ikisini şehit eden darbeci askerlerin yakalanması için ilçede başlatılan arama çalışmaları havadan ve karadan sürüyor.

Marmaris-Muğla karayolu Çetibeli Mahallesi Gökçe Yokuşu Mevkinde Astsubay Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu, Astsubay Üstçavuş Erkan Çıkat, Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Faruk Göçmen ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Abdülhamit Gülerden de ele geçirildi. Arama çalışmalarında öğle saatlerinde de 3 asker yakalanmıştı. Ele geçirilen askerlerin oldukça bitkin oldukları ve yürümekte güçlük çektikleri gözlendi.

Geriye kalan 10 darbeci askeri arama çalışmaları devam ediyor. Aramalara polis, Özel Harekat ve jandarma komandoları katılıyor. Bölge, polis ve askeri helikopterlerce sürekli taranıyor. Helikopterler, zaman zaman trafiğe kapatılan yola inerek asker arıyor.

Operasyonun planlaması, "Paşa" lakaplı astsubaydan
FETÖ'nün 1981'den bu yana Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığını önemli bir komuta merkezi olarak kullandığı, "üssün imamı"nın bugün yakalanan darbeci askerler arasında bulunan "Astsubay Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu olduğu tespit edilmişti.

Kuzu'nun FETÖ üyesi generallere dahi talimat verdiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik düzenlenen operasyonu da daha önce birlikte görev yaptığı Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ile Çiğli 2. Ana Jet Üssü Komutanlığında planlandığı belirlenmişti.

Bordo berelileri taşıyan iki helikopterin Marmaris semalarına varması üzerine operasyona katılan askerlere ordunun yönetime el koyduğunun ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yakalamak için geldiklerinin söylendiği, Tümgeneral Sönmezateş'in de başka bir helikopterden operasyonu yönettiği ortaya çıkarılmıştı.

Söz konusu operasyon kapsamında aralarında Sönmezateş'in de bulunduğu darbeci askerlerden 18'i gözaltına alınmıştı. Bugün yakalananlarla birlikte bu sayı 25'e yükseldi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında Muğla'ya getirildiler
Darbeci askerlerin yakalanması için ilçede başlatılan arama çalışmaları sonucunda, Marmaris-Muğla karayolu Çetibeli Mahallesi Gökçe Yokuşu Mevkisi'nde yakalanan Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timinden Binbaşı Taner Berber ile Astsubay İlyas Yaşar, Astsubay Gökhan Güçlü, Astsubay Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu, Astsubay Üstçavuş Erkan Çıkat, Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Faruk Göçmen ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Abdülhamit Gülerden, Çetibeli Jandarma Karakolunda bir süre gözaltında tutuldu.

Askerler, daha sonra Jandarma ve polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi.

Askerlerin sağlık kontrolünün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden getirilen sağlık ekibince emniyet binası içinde yapılacağı öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerin ve gözaltı süresinin ardından askerlerin adliyeye sevk edileceği bildirildi.

aa