MANİSA (AA) - Gıda zehirlenmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında geçici olarak eğitime ara verilen Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda yemin töreni gerçekleştirildi.

Gıda zehirlenmesi nedeniyle sürdürülen soruşturma çerçevesinde Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın talimatıyla 5 hafta eğitime ara verilecek kışlada eğitim gören 1997/2 Tertip 2. Kademe’den 4 bin 200 asker için yemin töreni yapıldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen törende binlerce Mehmetçik ailesi evlatlarının törenini izlerken farklı bir gurur heyecan yaşadı.

Askerlerin yemin ederek kışlanın dışında aileleriyle buluşma anı duygu yüklü anlara sahne oldu.

Yemin töreninden ardından kışlada 5 hafta boyunca yemek pişirilmeyecek ve eğitim için asker kabul edilmeyecek.

- CHP'li vekile tepki

Yemin törenini izleyen Tahsin Aydoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, gıdadan zehirlenenlerin arasında oğlunun da bulunduğunu, hastanede tedavi altına alındığını belirterek, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer’in askerlerin tehdit edildiği şeklindeki iddialarının doğru olmadığını söyledi.

Oğluyla yaptığı görüşmede komutanların ve sağlık görevlilerinin kendileriyle yakından ilgilendiğini aktardığını ifade eden Aydoğan, şöyle konuştu:

"Her insanın başına gelebilir. Ama insanlar üzerinde hastanede provokatörlük yapmaya gerek yok. Ekrana aldıkları askeri 'yok bizi döveceklerdi, tehdit ettiler..' bunların aslı yok. Milletvekili bir kadın çıkmış 'bu yemeği yemese odaya alacak, bizi dövecek..' şeklindeki ifadeleri; saçma sapan şeyler, yazık günahtır. Bugün kaç bin evladımız yemin etti. Birini çekip askeri elbise giydirip konuşturmak kolaymış. Oğlumla görüştüm bana 'baba karnım açtı, canım çekti o gün tavuk vardı. Tavuk aldım biraz da yanına cacık aldım sonra zehirlendim. Gittik hastaneye Milli Savunma Bakanı ve Milletvekilleri geldi.' dedi. Ama orada o askeri konuşturan milletvekili çok saygısızlık yaptı."

Asker babası Arif Tarakçı da oğlunun yaptığı askerlikten memnun olduğunu belirterek, "Oğlum görevinden çok memnun, bugün yemin etti. Az öne görüştüm şimdi yanımıza gelmesini bekliyorum. Oğlumu alıp evime gideceğim. O gün oğlum yemek yemedi, sadece kentinden bisküvi alıp yemiş. Tesadüfen yemek yemediği için zehirlenmemiş." dedi.