DİYARBAKIR'ın Lice ilçesi kırsalında geçen pazar günü 7 bin asker, polis özel harekat ve korucunun katılımıyla başlatılan operasyonda, bugün çıkan çatışmada ağır yaralanan 1 uzman çavuş kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Çatışmada 4 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi. Lice kırsalında operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 8'e çıktı. Bingöl'ün Genç İlçesinde sürdürülen operasyonda ise bugün 5 terörist öldürüldü. Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Lice operasyonu ile aynı gün başlattıkları operasyonda, Bingöl sınırında etkisiz hala getirilen terörist sayısının 11'e çıktığını söyledi.

Diyarbakır'ın Lice, Hani ve Kulp ilçeleri ile Bingöl sınırları arasındaki bin kilometrekarelik alanda 5 Mart'ta 7 bin komando, polis özel harekat ve geçici köy korucusunun katılımı ile başlatılan son yılların en büyük operasyonu devam ediyor. Savaş uçakları ve helikopterlerin de zaman zaman havadan destek verdiği operesyonda, bugün PKK'lı teröristler ile sıcak temas sağlandı. Teröristlerin açtığı ilk ateşte ağır yaralanan 1 uzman çavuş, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Aynı çatışmada 4 terörist ise güvenlik güçleri tarafından ölü ele geçirildi. Böylece Lice kırsalında çıkan çatışmalarda etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısı 8'e çıkarken, operasyon devam ediyor.

VALİLİK: 1'İ KADIN 4 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Lice ilçesinde 5 Mart'ta başlatılan operasyonun başarı ile devam ettiği belirtilerek, "İcra edilen operasyon kapsamında, 7 Mart 2017 günü saat 19.00'dan, 08 Mart 2017 günü saat 17.00'ye kadar güvenlik kuvvetlerimizce yapılan çalışmalarda, Lice ilçesi Güldiken köyü Eskiköy mezrası mülki sınırlarında bir grup BTÖ mensubuyla sağlanan silahlı çatışma neticesinde, 1'i bayan 3'ü erkek olmak üzere toplam 4 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 M-16 Piyade Tüfeği, 3 adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği, 1 Glock marka tabanca ele geçirilmiştir. BTÖ mensubu teröristlerce girilen silahlı çatışma neticesinde 1 kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, sevk edildiği devlet hastanesinde yapılan tüm müdehalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur" denildi.

Valilik açıklamasında, hem Lice hem de Bingöl Genç ilçesinde devam eden operasyonda bugüne kadar 19 terörist silah ve teçhizatlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği, operasyonlarda, 3 M-16 Piyade Tüfeği, 9 Kalaşnikof Piyade Tüfeği, 1 Dragunov Keskin Nişancı Tüfeği, 1 PKMS (Bixi) Makineli Tüfek, 4 M-16 Piyade Tüfeği Şarjörü, 21 Kalaşnikof Piyade Tüfeği Şarjörü, 120 Kalaşnikof Piyade Tüfeği Fişeği, 7 el bombası, 2  Glock marka tabanca, 1 Yaesu el telsizi ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği de belirtildi.

BİNGÖL VALİSİ KÖŞGER: 11 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Genç İlçesi kırsalında PKK'nın kış üstlenmesine karşı yürütülen operasyonlar kapsamında bulunan 4 odalı bir sığınakta, sıcak temasın yaşandığını, çıkan çatışmada 11 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini söyledi.

Genç İlçesi Sağgöze kırsal alanında bulunan Öksetepe mevkiinde yaşanan çatışmanın detaylarını anlatan Vali Yavuz Selim Köşger, önceki gün 6 teröristin, bugün de 5 olmak üzere toplam 11 terörirstin 4 odalı bir sığınakta ele geçirildiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Bingöl Genç kırsalında, 49'uncu Komando Tugayı'na bağlı birlikler ve Jandarma Alay Komutanlığı ve Kiğı Komando Alay Komutanlığımız'ın müşterek katıldığı bir operasyon gerçekleşiyor. Birkaç gündür devam eden bir operasyon bu. Bingöl'ün daha önce girilmeyen Sağgöze kırsal bölgesinde çok kapsamlı arama, tarama faaliyetleri yürütüldü. Bu kapsamda çok sayıda sığınak, barınak bulundu ve bu sığınaklarda çok sayıda yaşam malzemesi ile mühimmat ele geçirildi. Ayrıca, dünden beri devam eden çatışmalı bir süreç, devam ediyor. Kış yapılanmasına girdikleri 4 odalı bir sığınakta 11 terörist etkisiz hale getirildi. İlk önce sığınaktan dışarı çıkan 3 terörist etkisiz hale getirildi. Çatışma devam etti ve 2 gün boyunca sığınağın ne kadar kapsamlı olduğunu bilmiyorduk. Sığınağın 4 odalı olduğunu, kış üstlenmesini yaptıklarını, operasyon bitince anladık. Sığınakta, 3 teröristin daha ölü olarak ele geçirildi. Dün itibariyle 6 terörist ölü olarak ele geçirildi. Bugün sabah itibariyle de ayrıca sığınağın diğer odalarında 5 terörist daha ölü olarak ele geçirdik. Bugün itibariyle o sığınaktaki operasyon bitirildi. Toplam 11 terörist, Sağgöze bölgesi, Öksetepe mevkiinde ölü olarak ele geçirildi. Arazi arama tarama çalışmaları da hala devam ediyor. Operasyon, 4-5 bölgede daha devam edecek."

ŞEHİDİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Lice kırsalında devam eden operasyon kapsamında çıkan çatışmada şehit olan askerin jandarma uzman çavuş Ali Şirin olduğu açıklandı. Çorum'un Dodurga İlçesi nüfusuna kayıtlı olan 25 yaşındaki uzman çavuş Ali Şirin, 1.5 yıldır Diyarbakır Ergani Jandarma Komanda Tabur Komutanlığı'nda görev yapıyordu. Şehit uzman çavuş Ali Şirin, evliydi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada Lice İlçesi'ne bağlı Güldiken Köyü'nün Eskiköy Mezrası'nda bugün çıkan çatışmada yaralanan uzman çavuş Ali Şirin'in, kaydırıldığı Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.