İZMİR (AA) - Manisa'nın Kula ilçesinde karakolda cinnet getiren askerin açtığı ateş sonucu şehit olan jandarma erler Onur Sünnüoğlu ve Hüseyin Tolga Hepgül, İzmir'de son yolculuklarına uğurlandı.

Şehit askerler için Gaziemir ilçesindeki Gülhane Camisi önünde tören düzenlendi.

Şehitlerin yakınları tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Hepgül'ün babaannesi Semiha Hepgül'ün fenalaşması üzerine sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehit Hepgül'ün kız arkadaşı olduğu öğrenilen Melisa Şen'i de kadın askerler sakinleştirmeye çalıştı. Şen'in üzerinde kendi ve şehidin adının yazdığı bir kolye taktığı görüldü. Şen, zaman zaman kolyeyi avucunun içine alarak gözyaşı döktü.

Sünnüoğlu'nun akrabası olduğu belirtilen Esra Yıldız da şehidin fotoğrafını öptü, asker selamı verdi.

İl Müftüsü Ramazan Muslu'nun kıldırdığı namazın ardından cenazeler bir süre top arabasında taşındı. Şehit askerlerin cenazesi, Kadifekale Hava Şehitliğinde toprağa verildi.

Bu arada Hepgül'ün annesi Yeşim Hepgül'ün oğlunun şehit haberinin almasının ardından fenalaştığı, hastanede tedavinin sürdüğü, 5 yaşındaki kardeşi Masal'a da ağabeyinin şehadet haberinin verilmediği öğrenildi.

Törene, şehit Sünnüoğlu'nun annesi Gülçin, babası Cihangir, kardeşleri Vildan ve Halil Sünnüoğlu, şehit Hepgül'ün babası Oktay Hepgül ve yakınlarının yanı sıra İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Hava Teknik Okullar Komutanı Hava Tuğgeneral Turan Toker, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ile bazı ilçe belediye başkanları da katıldı.