Terör örgütü PYD/PKK'nın roketli saldırılarına uğrayan Kilis'te bir grup kadın, sınırı terör örgütlerinden arındıran Mehmetçik için her gün yöresel yemekler hazırlayıp atkı ve bere örüyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör hedeflerini bertaraf etmek amacıyla başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda aradan geçen günlerde Afrin'deki teröristler tarafından Kilis şehir merkezine 22 roketli saldırı gerçekleştirildi.

Terör örgütünün hedef aldığı yerlerden olan kentte, kadınlar, teröre inat kahraman Mehmetçikler için çalışma başlattı.

Kilis Belediyesi Kadınlar Meslek Edindirme Merkezlerinde bir araya gelen kadınlar, askerler için içli köfte, sarma, dolma ile 2 ay boyunca taze kalabilen kerebiç kurabiyesi hazırlıyor.

Harekatla ilgili düşüncelerini mektuplara yazıyorlar

Mehmetçiklerin kış soğuğunda mücadele verdiğini düşünerek onlar için birbirinden güzel bere ve atkılar da ören kadınlar, harekatla ilgili düşüncelerini paketlerdeki mektuplara yazıyor.

Hazırlanan yemek, bere ve atkı daha sonra belediye tarafından askeri yetkililere teslim edilerek sınır ötesindeki kahramanlara gönderiliyor.

Belediye Başkanı Hasan Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarının sınır bölgelerini terörden arındırmak ve Suriyeli sığınmacıların bu bölgelere dönmelerini sağlamak amacıyla yapıldığını söyledi.

Türk ordusunun sınır ötesindeki mücadelesine halkın da bir şekilde destek vermeye çalıştığını belirten Kara, şunları kaydetti:

"Terör örgütü tarafından camilerimize, evlerimize, okullarımıza, hastanelerimize, masum insanlara füzeler atılırken kadınlarımız sınır ötesinde mücadele eden askerlerimiz için ana sıcaklığını hissettirmek, yuva hasretini çektirmemek için bir taraftan sarma, dolmalar ev yemekleri yaparken bir taraftan da üşümesinler diye bereler, atkılar örüyorlar. Bunu gece gündüz demeden merkezlerimizde, kendi evlerinde, diğer yerlerde yapıyor."