ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında darbeci general Semih Terzi'yi vurarak gecenin seyrini değiştiren isimler arasında yer alan şehit Astsubay Ömer Halisdemir, şehit düştüğü yere yapılan anıt önünde anılacak.

Şehit Halisdemir için vurulduğu Özel Kuvvetler Komutanlığında saat 23.30'da tören düzenlenecek. Törene, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da katılacak.

Anma töreni kapsamında Halisdemir için yapılan anıta çiçek bırakacak Milli Savunma Bakanı Işık, törenin ardından bordo berelilerle de bir araya gelecek.

- Şehit edildiği yere Ömer Halisdemir Anıtı

Özel Kuvvetler Komutanlığı Karargahı'nda, darbeci general Semih Terzi'yi vurduktan sonra şehit edilen Ömer Halisdemir için hazırlanan anıtta, Halisdemir'in şehit düştüğü yerdeki kan izi mermer çerçeve içinde muhafaza edildi.

Çerçeve içindeki kan izi arkasına, bir elinde silah bulunan, diğer eliyle "dur" işareti yaparken yansıtılan Halisdemir'in bronz heykeli dikildi.

Heykelin arkasına da yine bronz üzerine Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile farklı dönemlerdeki savaşlara ilişkin mücadele anlarının yansıtıldığı bir rölyef konuldu. Rölyef üzerinde, "Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir Özel Kuvvetler Komutanlığı Karargahı" yazıldı.

Bu yazının altında, Özel Kuvvetler Komutanlığının temel prensiplerinden, "Durum ve şartlar ne olursa olsun teslim ve esarete düşmek düşünülemez, şehadet esastır." cümlesine yer verildi.

Karargah bahçesindeki anıtın arkasına ayrıca Ömer Halisdemir Hayratı yapıldı. Hayratta, şair Dursun Ali Erzincanlı'nın Halisdemir için yazdığı "Otuz Kuş" adlı şiir yer aldı.