İzmir Çiğli'deki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığından kalkışından bir süre sonra düşen SF-260D eğitim uçağının enkazına ve iki pilotun naaşlarına, havaalanının 3 kilometre kuzeyinde ulaşıldı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, saat 10.26’da konuşlu bulunduğu Çiğli/İzmir 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığından tecrübe uçuşu amacıyla içinde iki pilot ile kalkış yapan bir SF-260D eğitim uçağı ile saat 10.49 civarında radar irtibatının kesildiği bildirildi. 

Başlatılan arama kurtarma faaliyeti sonucunda, havaalanının 3 kilometre kuzeyinde uçağın enkazına ve iki pilotun naaşlarına ulaşıldığı belirtildi. 

Açıklamada şunlar kaydedildi: 

"Kaza Kırım İlk Değerlendirme Heyeti tarafından bölgeye intikal edilerek olay inceleme faaliyetlerine başlanmıştır. Bu elim kaza neticesinde şehadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet değerli aile fertlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk milletine başsağlığı dileriz."

İzmir'de düşen askeri eğitim uçağının enkazına ulaşıldı.

İzmir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan ve henüz belirlenemeyen nedenle düşen uçağın enkazına ulaşıldı.

Açıklamada, "Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan eğitim uçağı henüz belirlenemeyen bir sebeple düşmüştür. Uçağın enkazına ulaşılmış olup iki kahraman pilotumuz şehit olmuştur." ifadelerine yer verildi.

Askeri eğitim uçağı, üsten kalkıştan kısa bir süre sonra Menemen ilçesi Tuzçullu Mahallesi yakınlarındaki boş araziye düştü.

Uçağın enkazının bulunduğu Çamaltı Tuzlası içindeki bölgeye çok sayıda itfaiye, arama kurtarma ve sağlık ekibi yönlendirildi. Vali Erol Ayyıldız ve askeri yetkililer bölgede inceleme yaptı.

Enkaz üzerinde kaza kırım ekipleri de inceleme başlattı.

- Şehitlerin kimlikleri belli oldu

Bu arada şehitlerin kimlikleri de belli oldu. Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Yunus Bal ile Hava Pilot Üsteğmen Resul Ekrem Gökdoğan'ın naaşları İzmir Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

Naaşların işlemlerinin ardından ailelerine teslim edileceği öğrenildi.

Hava Pilot Öğretmen Yüzbaşı Yunus Bal'ın daha önce Hava Kuvvetlerinde pilot olarak görev yaptığı, sağlık sorunları gerekçe gösterildiği için askeriyeden ayrıldığı, bir süre sivil hava yollarında pilot olarak çalıştığı, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra sivil pilot alımlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine yeniden döndüğü öğrenildi.

Öte yandan, kazanın yaşandığı yere en yakın yerleşim alanı konumundaki Sasalı'da Çamaltı Tuzlası girişinde bulunan Şafak Beyler, olay anında kahvehanede arkadaşlarıyla çay içtiklerini belirterek, "Bir ses duyduk, dışarı çıktığımızda tuzlanın içinden dumanlar yükseliyordu. Uçağın düşüşünü görmedik. Yardım etmek için koştuk ama tuzlaya almadılar." dedi.