Alınan bilgiye göre, Abdülhamit Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kazan dairesinde doğalgaz sıkışması kaynaklı patlama meydana geldi. 

Patlama sonucu Halk Eğitim Merkezi tarafından okulda açılan giyim kursuna katılan 5 yetişkin kursiyer yaralandı.

Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaparak çevredeki hastanelere kaldırdı.

Ağır yaralanan Öznur Güzelocak, Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalesinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. 

Bölgeye gelen itfaiye ekipleri patlama sonrası çıkan yangını söndürürken polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı. Olayın duyulmasının ardından çocuklarının durumunu merak eden aileler okula gitti. 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlama nedeniyle halk eğitim merkezinin düzenlediği giyim kursuna katılan kursiyerlerin yaralandığını aktararak, şu bilgileri verdi:

"1 tane ağır, 4 tane de hafif ayakta tedavi edilecek derecede olan yaralımız var. Bunlar Halk Eğitim Merkezi'nin düzenlediği kursun kursiyerleri. 700 tane öğrencimiz var herhangi bir öğrencimiz yaralı değil. Binanın durumuna ilişkin teknik çalışma yapılıyor, büyük ihtimalle yarın itibarıyla da eğitim öğretime devam edeceğiz. Tamamen doğalgaz sıkışmasıyla ilgili bir patlama. Bununla ilgili de takibi ve denetimi yapılıyor." 

Öğrencilerden Mustafa Kızıl, patlama anında sınıfta ders işlediklerini belirterek, "Hoca ders anlatıyordu birden çok değişik bir ses geldi, hepimiz panik olduk. Ben biraz öne doğru düştüm, arkamı döndüm bir baktım, ortalık duman altı olmuş. Doğalgaz 1 ay önce takılmıştı." dedi. 

Öğrencilerden Nuri Aktaş, patlama sesi duyduklarını ve öğretmenlerinin okulun tahliyesini gerçekleştirdiğini ifade etti. 

Patlamanın yaşandığı bölgede esnaf olan Aziz Çakal, sesi duyunca dışarıya çıktıklarını, ilk etapta Adnan Menderes Havalimanı'nda bir olayın gerçekleştiğini düşündüğünü aktararak, daha sonra okulda patlama olduğunu anladıklarını ve olay yerine geldiklerini söyledi.