İstanbul Anadolu Yakası girişlerde polis 'Kurtkapanı 1' adlı denetim gerçekleştiriyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Şile, Tuzla, Pendik, Kartal ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda saat 12.00'da 'Kurtkapanı 1' adlı denetime başladı. TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'nda İstanbul'a girişlerde kontrol noktaları kuruldu. 

Polis ekipleri, şüpheli görülen araçları durdurarak araçların içini kontrol etti, sürücü ve yolcuları GBT (Genel Bilgi Toplama) kontrolünden geçirdi. Aramalarda K-9 bomba ve narkotik dedektör köpekler de kullanıldı.

RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRİLDİ

D-100 Karayolu Tuzla mevkindeki kontrol noktasında lüks bir araçta 2 ruhratsız tabanca ile mermiler ele geçirildi. Araçtaki 2 kişi gözaltına alındı. TEM Otoyolu Kurtköy mevkinde durdurulan bir yolcu otobüsünde sahte kimlik düzenleyerek yolculuk yapan Pakistan uyruklu 2 kişi gözaltına alındı. Sabiha Gökçen Havalimanı girişindeki noktada bir araçta yapılan aramada ise tüfek ele geçirildi.

POLİS HELİKOPTERİ DENETİM YAPTI

Uygulamaya başta Özel Harekat Polisleri olmak üzere farklı birimlerden çok sayıda ekip katılırken, polis helikopteri de havadan denetim yaptı. 'Kurtkapanı 1' denetimi saat 15.00'a kadar sürecek.