KAYSERİ'DE PROTESTO

Kayseri’de 24 sivil toplum kuruluşu öğle namazı ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Bürüngüz Camii önünde bir araya gelerek, kar altında Kudüs eylemi yaptı.

Öğle namazı ardından bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, ABD ve İsrail’e Kudüs üzerinden tepki gösterdi. Kar altında yapılan tepki eyleminde kalabalık, ellerinde 'Kudüs bizimdir, bizim kalacak', 'Mescid-i Aksa onurumuzdur' pankartları ile zaman zaman tekbir getirdi ve 'Kudüs'e selam direnişe devam', 'Kayseri’den Kudüs’e direnişe bin selam' diye sloganlar attı.

Sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması yapan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Lise Koordinatörü Salih Kalkan, şöyle dedi:

"Her geçen gün İslam coğrafyası küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrilmektedir. Silahların menşei dünyanın kan emici vampirleri olan sömürgeci ülkeler arasında değişirken ölenlerin hep savunmasız Müslümanlar olduğu açık bir şekilde görülmektedir."

Kalkan, Beyaz Saray'ın, "Trump, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacak” açıklamasına da tepki gösterdi.

Yapılan basın açıklaması ardından katılımcılar dua etti. ABD ve İsrail’e yönelik tepki ifadelerinin de yer aldığı duayı Mazlum-Der üyesi Sadi Özmen yaptırdı.

KOCAELİ'NDEN KUDÜS TEPKİSİ

Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şubesi, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı yönündeki kararına tepki gösterdi. İzmit Sabri Yalım Parkı'nda toplanan yaklaşık 200 kişi 'Kahrolsun İsrail, işbirlikçi ABD' diye slogan atarak, tekbir getirdi. Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Kemal Halıcı, ABD'nin İsrail'i kanatları altına aldığını ifade ederek, şöyle dedi:

"Siyonizmin yeni kuklası Trump, Kudüs'ü, İsrail'in başkenti olarak tanıyacaklarını ve Amerikan Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacaklarına dair açıklamalarda bulunuyor. Kudüs'le ilgili böyle hadsiz ve hukuksuz bir tasarruf ABD'yi de İsrail'i de hiç ummadıkları bir neticeyle karşı karşıya bırakacaktır. ABD, Afganistan'dan Irak'a, Suriye'den Libya'ya İslam coğrafyasını kana bulayan bir seri katildir. Aynı ABD'nin siyonist işgali ilk günlerinden beri terör şebekesi İsrail'i kanatları altına aldığını herkes görüyor. Elindeki kirli propaganda gücü ile İslam'ı ve Müslümanları terörle özdeşleştirmeye çalışan ABD'nin gerçekte kendisi tüm dünyadaki terör olaylarının müsebbibidir."

Kudüs'ün kadim bir İslam şehri olduğunu ve ilk kıblenin de Kudüs olduğunu belirten Kemal Halıcı, şöyle devam etti:

"Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak nitelendirmek ABD'nin bu coğrafyada ki tüm varlığını ve ilişkilerinin ciddi bir biçimde sorgulanacağı yeni bir süreci başlatacaktır. Biz bu coğrafyada Amerikan üssü görmek istemiyoruz, Amerikan askeri görmek istemiyoruz, Amerikan bayrağı görmek istemiyoruz. Siyonist kukla Trump kısa sürede nasıl bir yanlışın içinde olduğunun farkına varacaktır. Kudüs bizim onurumuzdur, iffetimizdir."

ÇANAKKALE KUDÜS PROTESTOSU

Çanakkale'de, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyeleri, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını açıklamasına tepki gösterdi.

Truva Atı önünde, bugün saat 13.30'da düzenlenen basın açıklamasına, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gültekin Yıldız, TÜGVA Çanakkale İl Temsilcisi İsmail Demir, partililer ve TÜGVA üyeleri katıldı. Basın açıklamasında AK Partili kadın üyeler, 'Mescid-i Aksa onurumuzdur', 'Kudüs'te ezanlar dinmeyecek' ve 'Kudüs'ün özgürlüğü ümmetin özgürlüğüdür' yazılı dövizler açtı.

Grup adına basın açıklamasını yapan TÜGVA Çanakkale YÖK Koordinatörü Kürşat Selim Temizyürek, "İslam'ın ilk kıblesinde dahi Ezan-ı Muhammedi'nin yasaklanması; son olarak da Kudüs'ün işgalci siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslam âlemine hatırlatıyoruz. Âlem-i İslam'ı, reel politik kaygılardan arınarak, Amerika'dan, İsrail'den değil Allah'tan korkmaya ve O'na teslim olmaya çağırıyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, dağıldı. 

AYDIN'DA KUDÜS PROTESTOSU

TÜRKİYE Gençlik Vakfı (TÜGVA) Aydın Şubesi, ABD'nin İsrail'in başkenti olarak Kudüs'ü tanımasına tepki gösterdi.

TÜGVA Aydın Şubesi Atatürk Kent Meyda'nında Kudüs'le ilgili basın açıklaması yaptı. AK Parti İl Başkanı Ahmet Ertük ve bazı partililerin de bulunduğu açıklamada TÜGVA Başkan Vekili Sefa Şık, İsrail'in ABD Başkanı Donald Trump'un aracılığıyla Kudüs'ü başkent ilan etmesine tepki göstererek, şunları söyledi:

"Her geçen gün İslam coğrafyası küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevriliyor. Dün kendisini muasır medeniyetler seviyesinde gören Avrupa'nın merkezinde Bosna'da yaşanan soykırım hafızalarda taze iken, Suriye'de her gün bir dram daha yaşanıyor. Son nokta olarak Siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs'ümüzü işgalci İsraillilerin emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunmuşlardır. İlk kıblemizin bulunduğu Filistin 1948 yılından beri yüzlerce yıllık büyük İsrail projesi çerçevesinde adım adım işgal altına alınmıştır. Televizyonlarda canlı olarak müslüman semtleri bombalanırken, masum kadınlar, erkekler, çocuklar dünyanın gözü önünde cami avlusunda katlediliyor. Tüm dünyaya hatırlatmak isteriz, Türkiye tarihin kendisine yüklediği kutsal misyonunu ifa edecek. Okyanus ötesinden iftira, tiyatro operasyonları ve karalama kampanyalarıyla engellemek istense de din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya daha gür sesle devam edecektir. Kendilerini dünyanın efendisi, dünyanın diğer kalanlarını da kölesi olarak gören, kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımayan bencil, vahşi ve saldırgan medeniyetin mensuplarını insanlığa davet ediyoruz."

ESKİŞEHİR'DE KUDÜS EYLEMİ

-Eskişehir'de Kardeşlik Platformu ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planını protesto etti.

Öğle namazının ardından Reşadiye Camii bahçesinde toplanan Kardeşlik Platformu ve TÜGVA üyeleri, 'Kudüs Bizimdir' yazılı pankart açtı. Ak Parti İl Başkanı Dündar Ünlü'nün de katıldığı ortak basın açıklamasını TÜGVA Eskişehir Temsilcisi Fatih Sert okudu. Sert, Türkiye'nin mazlumların haklarını savunmaya devam edeceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Bir yandan gönül coğrafyamıza ölümler yağdırılırken, bir yandan da kutsallarımız çiğnenip, topraklarımıza el uzatılmaktadır. Hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak siyonizm, bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs'ümüzü işgalci İsraillilerin siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunmuştur. İlk kıblemizin bulunduğu Filistin 1948 yılından beri yüzlerce yıllık Büyük İsrail Projesi çerçevesinde adım adım işgal altına alınmıştır. Televizyonlarda naklen Müslüman semtleri bombalanırken, masum kadınları, erkekleri, çocukları dünyanın gözü önünde cami avlusunda katledilirken bunu yapan işgalci güruhu şımarıklıkla nitelendirip, şirin göstermeyi alçaklık olarak nitelendiriyoruz. İslam'ın ilk kıblesinde dahi Ezan-ı Muhammedi'nin yasaklanması, son olarak da Kudüs'ün işgalci siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslam âlemine hatırlatıyoruz. Türkiye, tarihin kendisine yüklediği kutsal misyonunu ifa edecek, okyanus ötesinden iftira, tiyatral operasyonlar ve karalama kampanyalarıyla engellenmek istense de din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya daha gür sesle devam edecektir. Kendilerini dünyanın efendisi, dünyanın diğer kalanını da kölesi olarak gören, kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımayan bencil, vahşi ve saldırgan medeniyetin mensuplarını insanlığa davet ediyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık, sloganlar atarak dağıldı.

SİVAS'TA KUDÜS TEPKİSİ

Sivas'ta Türkiye Gençlik Vakfı öncülüğünde 45 sivil toplum kuruluşu, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını açıklamasına tepki gösterdi.

Kent meydanında toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı. Ellerinde döviz ve pankartlar bulunan grup adına açıklama yapan Türkiye Gençlik Vakfı Sivas İl Temsilcisi Erhak Çınar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etme cüretinde bulunduğunu ifade ederek, "Bir yandan gönül coğrafyamıza ölümler yağdırılırken, bir yandan da kutsallarımız çiğnenip topraklarımıza el uzatılmaktadır. Hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak siyonizmin, bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs'ümüzü işgalci İsraillilerin siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunmuşlardır." dedi.

'DÜNYA VAR OLDUKÇA KUDÜS BİZİMDİR'

Müslümanların ilk kıblesinin bulunduğu Filistin'in 1948 yılından itibaren yüzlerce yıllık Büyük İsrail Projesi çerçevesinde adım adım işgal edildiğini belirten Çınar, şunları kaydetti:

"TV'lerde naklen Müslüman semtleri bombalanırken, masum kadınları, erkekleri ve çocukları dünyanın gözü önünde cami avlusunda katledilirken, bunu yapan işgalci güruhu şımarıklıkla nitelendirip şirin göstermelerini, alçaklıkla nitelendiriyoruz. İslam'ın ilk kıblesinde dahi Ezan-ı Muhammedi'nin yasaklanması, son olarak da Kudüs'ün işgalci siyonisitlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslam âlemine hatırlatıyoruz. Şu açıkça bilinmelidir ki New York'un bir gece aydınlanması için tüm gönül coğrafyamızı ateşe atanlara, Kudüs'ümüzün bir anlık karanlığa bürünmesinin sonuçları çok ağır olacaktır. Tarih bize göstermiştir ki Theodor Herzl'in rüyasıyla hareket edenler, bu çağın Selahaddin'lerini, Abdülhamid'lerini hesaba katmazlarsa acı bir kâbusa uyanacaklardır. Dünya var oldukça Kudüs bizimdir."

Grup daha sonra sloganlar atarak dağıldı.

GAZİANTEP'TE KUDÜS İÇİN EYLEM

GAZİANTEP'te, 33 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan Gönüllü Kuruluşlar Sivil Toplum Örgütü, Kudüs'ün, İsrail'in başkenti olarak ilan edilmesine tepki gösterdi.

Türkiye Gençlik Vakfı öncülüğünde öğle namazı sonrası Ulu Cami bahçesinde toplanan 33 sivil toplum kuruluşun temsilcileri ve üyeleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyarak Büyükelçilik binasını buraya taşımak istemesini protesto etti. Ellerinde dövizlerle tekbir getirip İsrail aleyhine slogan atan kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Abdullah İnce, şunları söyledi:

"Bir yandan gönül coğrafyamıza ölümler yağdırılırken, bir yandan da kutsallarımız çiğnenip topraklarımıza el uzatılmaktadır. Hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak Siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs'ümüzün işgalci İsraillilerin Siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunmuşlardır. İlk kıblemizin bulunduğu Filistin, 1948 yılından beri yüzlerce yıllık Büyük İsrail Projesi çerçevesinde adım adım işgal altına alınmıştır. Televizyonlarda naklen Müslüman semtleri bombalanırken, masum kadınları, erkekleri, çocukları dünyanın gözü önünde cami avlusunda katledilirken bunu yapan işgalci güruhu şımarıklıkla nitelendirip şirin göstermeyi alçaklık olarak nitelendiriyoruz."

Kalabalık, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

YALOVA'DA KUDÜS TEPKİSİ

Yalova’da gönüllü sivil toplum kuruluşları, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ve Amerikan Büyükelçiliği'ni Tel Aviv’den Kudüs’e taşınması kararı alacağı iddiasına tepki gösterdi.

Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (GÖNÜLDER), Merkez Camisi önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Yalova İHH Başkanı Sabri Kan, “Her geçen gün İslam coğrafyası, küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrilmektedir. Dün kendini muasır medeniyet olarak gören Avrupa'nın merkezinde Bosna'da yaşanan soykırım hafızalarımızda henüz taze iken, Suriye'de her gün bir insanlık dramı yaşanırken, Arakan'da naklen soykırımlarda masum çocuklar ve kadınlar katledilirken, ta Haçlı kardeşliğinden bu yana kan emici vampir silah tüccarlığı yapan batılıların hedefinde hep savunmasız Müslümanlar olmuştur. Bir yandan gönül coğrafyamıza ölümler yağdırılırken, bir yandan da kutsallarımız çiğnenip topraklarımıza el uzatılmaktadır. Şimdi de hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta; terör devleti olarak tescillenen İsrail ve siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüsümüzü işgalci İsraillilerin siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretine girişilmiştir” dedi.

İslam ülkelerini yöneten liderlere seslenen Kan, “Neden hala katilinize aşıksınız? Suriye'de oluk oluk Müslüman kanı akarken neden ABD'nin, Rusya'nın ve İsrail'in kanatları altından politika yürütüyorsunuz? Ülkelerinizdeki iç çekişmelere saplanıp sömürgeci emperyalistlerin sizi piyon olarak kullanacakları günlerin sonu ne zaman gelecek? İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'da Hakkın daveti ezan susturulmaya çalışılırken; avluda savunmasız erkek ve kadın kardeşlerimiz şehit edilirken, bu zulmü dillendirmenin dahi antisemitizm olarak yaftalanması, güçlünün haklı olduğu çarpık uluslararası hukuk ve siyaset sisteminin sonucudur. Filistin'de, Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da, Moro'da, Cezayir'de, Doğu Türkistan'da, Etiyopya'da, Bosna'da, Arakan'da yaşanan kıyımlar ortada iken, 'terör' ve 'İslam' kelimelerinin aynı cümlede zikredilmesinin vahşi ve saldırgan bir medeniyetin algı operasyonu olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz asla zalimlerden olmayacağız. Hakkı haykırıp, zalimin tam karşısında durmaya devam edeceğiz” diye konuştu.