TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen 'Zeytin Dalı Harekatı'nda Uzman Çavuş Ali Yılmaz (25) şehit oldu. Şehidin, Isparta merkez Batıkent Mahallesi'nde oturan ailesine şehadet haberi verildi.

TSK'nın Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü 'Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Uzman Çavuş Ali Yılmaz, şehit oldu. Şehidin Isparta merkez Batıkent Mahallesi Oğuz Sitesi'nde oturan babası Hilmi ve annesi Emine Yılmaz'a şehadet haberini askeri yetkililer verdi. Haberin duyulmasının ardından akrabalar ve komşular da ailenin evine geldi. 

Şehidin baba evinin bulunduğu binaya ve önündeki sokağa Türk bayrakları asıldı. Isparta Belediyesi tarafından baba evinin önünde taziye çadırı kuruldu. Askeri yetkililerin yanı sıra sağlık ve polis ekipleri de şehidin evine geldi. Isparta Valisi Şehmus Günaydın ile Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın da şehidin baba evine gelerek taziyelerini iletti. 

Bekar olan ve 2015 yılında TSK'ya katıldığı belirtilen şehit Ali Yılmaz'ın Bingöl'de görev yaparken Afrin'deki operasyona katıldığı kaydedildi. Isparta'nın Eğirdir ilçesi Sarıidris beldesi nüfusuna kayıtlı şehidin, babasının Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde çalıştığı, annesinin ev kadını ve lise çağında da 1 erkek kardeşi bulunduğu kaydedildi.

BABADAN DUYGUSAL PAYLAŞIM

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen 'Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın babası Hilmi Yılmaz’ın geçen 26 Ocak’ta sosyal medya hesabından oğlunun fotoğrafıyla 'Yolun ve bahtın açık olsun yiğidim' yazılı mesajı paylaştığı görüldü.

CENAZE TÖRENİ YARIN
Şehit Ali Yılmaz’ın cenazesinin yarın sabah yapılacak törenin ardından memleketine gönderileceği belirtildi. Isparta’da öğle vaktine göre askeri tören hazırlıklarının yapıldığı kaydedildi.
Ali Yılmaz’ın 2016 yılı şubat ayında Isparta’nın Eğirdir ilçesindeki Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı’nda uzman erbaş adaylığı eğitimini tamamladıktan sonra mezun olduğu, 29 Şubat 2016 tarihinde de Bingöl’deki 49’uncu Komando Tugay Komutanlığı emrinde nişancı yardımcısı olarak göreve başladığı belirtildi. Yılmaz’ın bugün öğle saatlerinde Suriye’nin Seviranlı bölgesinde yürütülen arama tarama faaliyeti sırasında teröristlerin saldırısında şehit olduğu belirtildi.