Türk Hava Yolları'nın Cidde uçağı ile kutsal topraklara hareket eden ilk kafile için Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde tören düzenlendi.

Atatürk Havalimanı  Dış Hatlar Terminali gidiş katında düzenlenen törene konuşan İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, kutsal topraklara doğru yola çıkan hacı adaylarına hac ibadeti ile ilgili bilgiler verdi ve şöyle konuştu:

” Aslında biz bugün hac yolculuğunun Kabe'ye olduğu kadar kalbe, gönüle gerçekleştirilecek bir yolculuk olduğunu, kalbi heyecan ve coşkuyla onların bu yolculuk heyecanına iştirak ederek, şahitlik için burada toplanmış bulunuyoruz. Aslında biz bugün hac yolculuğunun evrensel bir kardeşlik ve sevgi atmosferine çevirecek, kardeşlerimizin feyz ve coşkularına ortak olmak için buradayız. Bu sene ülkemizden toplam 80 bin kardeşimiz inşallah hac ibadetini yapmak üzere mübarek topraklara yolculuğa çıkacaklar. Bunlardan 11 bin 380'i İstanbul hacısıdır. Bu hacılardan 6 bin 520'si Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği kafileler çerçevesinde hac edecek. Dört bin 860'ı da diğer acentaların düzenlediği seyahat ile hacca gideceklerdir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın 56 kafile başkanı, 48 kadın irşat görevlisi ve 210 din görevlisi hacılarımızın hizmetinde olacaktır. Hacı adaylarımızın Suudi Arabistan'daki konaklama türlerine göre 43 kafile oda tercihi yapmış, 13 kafile de otel tercihi yapmış. Böylece 56 kafileyi inşallah buradan yolcu edeceğiz."

İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit de "Bizim devlet ve milletimiz olarak sizlerden arzumuz, bu temiz kalbinizle, temiz niyetinizle, seçilmiş insanlığınızla milletimize ve devletimize dualarınızı istiyoruz" dedi.

Hacı adayları konuşmalardan sonra Müftü Hasan Kamil Yılmaz’ın duasına ellerini açarak iştirak etti. Bilet ve bagaj işlemlerini tamamlayan hacı adaylarının kendilerini yolcu etmeye gelen yakınlarıyla vedalaşması hüzünlü sahneler yaşanmasına neden oldu.