Hatay'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan 10 sanıktan 9'unun 4 yıl 2 ay ile 10 yıl 6 ay arasında hapis cezasına çarptırılması, birinin ise beraati kararlaştırıldı.

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, eski polis memurlarından tutuksuz yargılanan Ali Tunç, Bekir Develi ve M.B. ile sanık avukatları hazır bulundu. Hakkı Durna, Halil Güldalı, Kemal Çulha, Mehmet Akif Yelkesen, Olcay Özkan ve Ömer Gök'ün ve biyolog Muharrem Gelen tutuklu bulunduğu İskenderun T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan sanıklar hakkında mütalaasını veren Cumhuriyet savcısı, sanıkların ByLock kullanıcısı olduğunu ve bazılarının etkin pişmanlıktan yararlandığını belirtti.

Savcı, tutuksuz sanıklardan M.B'nin delil yetersizliği nedeniyle beraatine karar verilmesi istedi.

Söz verilen sanıklar ise haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, etkin pişmanlıktan yararlanan tutuksuz sanık Ali Tunç ve Bekir Develi'ye 4 yıl 2'şer ay, tutuklu yargılanan Hakkı Durna, Halil Güldalı, Kemal Çulha, Mehmet Akif Yelkesen, Olcay Özkan ve Ömer Gök'e ise 6 yıl 3'er ay hapis cezası verdi.

Muharrem Gelen'i ise "silahlı terör örgütü suçu ve suçu işlemesine ilişkin sanığın kastının yoğunluğu" gerekçesiyle 10 yıl 6 ay hapis cezasına çaptıran mahkeme heyeti, M.B'nin ise beraatini kararlaştırdı.