HAKKARİ yakınlarındaki Depin Polis Kontrol noktasında bomba yüklü aracın infilat etmesi sonucu şehit düşen Hakkari il Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları 25 yaşındaki Hamza Irmak ve 34 yaşındaki Abdullah Bozkurt için Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Hakkari'ye 7 kilometre uzaklıktaki Depin Polis Kontrol noktasına dün saat 22.30 sıralarında PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırı sonucu şehit düşen Hakkari il Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nde görevli Ankara Altındağ nüfusuna kayıtlı polis memuru, 25 yaşındaki Hamza Irmak ile Yozgat nüfusuna kayıtlı 34 yaşındaki Abdullah Bozkurt için Hakkari Dağ Komonda Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Abdulaziz Tufay İltaş, Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Altug Kürşat Şahin, Vali Yardımcıları Cüneyt Epcim, Hasan Ongu, M. Emin Taşçı, Bekir Abacı, Hakkari il Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yalçın Baysal, kurum amirleri, asker, polis ve çok sayıda kişi katıldı.

Şehit cenazelerinin tören alanına getirilmesinden sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Şehit Polis memurlarının özgeçmişleri okunup dua edildi. Hakkari Emniyet Müdürü Resul Holoğlu da bir konuşma yaptı. 2 şehidi ebedi aleme uğurladıklarını belirten Emniyet Müdürü Holoğlu, şöyle dedi:

"Hamza ve Abdullah kardeşimiz 27 Temuz gecesi uğradıkları saldırı sonucu genç yaşta şehadet mertebesine ulaştı. Milli şairimiz bir asır evvel 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda' demişti. Bu topraklar gerektiğinde ölmeyi yaşamaya tercih edenlerin, genç yaşta toprağa düşenlerin önce vatan, mevzu vatan ise gerisi teferruat diyenlerindir. Tarih gerçekten tekerrür etmektedir. Geçmişte milletimize karşı tüm ordularını birleştiren zihniyet bugün her türlü terörist unsurları ülkemize , devletimize karşı harekete geçmekte, ittifak etmektedir. Bu şer odakları, her türlü değerden uzak kalan bu hain teröristler bomba yüklü araçlarla ancak karşımıza çıkabilmektedirler. Bununla birlikte bilinmelidir ki; bu hainlere karşı asker, jandarma, korucu ve polisimizce yürütülen bu mücadele bundan sonra da aynı kararlılık ve dayanışma içerisinde südürülecektir. Bu saldırı devletimizin milleti ile olan birlikteliğini perçinleyecek, dahili ve harici behbahların heveslerini kursaklarında bırakacaktır. Bugün buradan şeref duyduğumuz Hamza ve Abdullah kardeşlerimizin kara toprağa değil, kalplerimize gömdüğümüz gündür. Ruhlarınız şad, mekanlarınız cennet olsun. Allah geride kalan ailelerine, milletimize sabır versin. Yaralılarımıza şifa versin. Allah burada törenimize katılan hekesten razı olsun."

Şehit Polisler Abdullah Bozkurt ve Hamza Irmak daha sonra omuzlarda taşınarak memleketmlerine uğurlanmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait helikopte konuldu.

ŞEHİTLER UÇAKLA MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Hakkari yakınlarındaki Depin Polis Kontrol noktasında bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu şehit düşen Hakkari il Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları 25 yaşındaki Hamza Irmak ve 34 yaşındaki Abdullah Bozkurt için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndaki törenin ardından Van'da da uğurlama töreni yapıldı.

Van Ferit Melen Havalimanı'nda yapılan törene Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van İl Jandarma Komutanı Albay Yücel Uğur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kurum amirleri, asker ve polisler katıldı. İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın dua okumasının ardından şehitlerin cenazeleri tören mangasının omuzlarında bir süre taşınarak uçağa konuldu. Şehit Hamza Irmak Ankara'ya, Abdullah Bozkurt ise Yozgat'a uğurlandı.

DHA