Olay, geçen çarşamba gecesi merkez Bağlar ilçesinde bulunan bir ekmek fırınında meydana geldi. Fırının önüne gelen S.Ç., bir süre çevreyi kontrol ettikten sonra, satış bölümünde kimsenin bulunmadığı iş yerine girdi. Ardından tezgâhın arkasına geçen S.Ç. kasayı kurcalarken, içeride hamur hazırlayan 3 fırıncı, hırsızı suçüstü yakaladı. Hırsızı etkisiz hale getirip bir koltuğa oturtan fırıncılar, daha sonra polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, şüphelinin GBT sorgusunu yaptı, üzerini aradı. Aramada, üzerinden çaldığı 72 lira ile bacaklarına poşetlerle sarılı halde bir miktar kokain çıktı. Başka suçlardan da arandığı belirlenen S.Ç., gözaltına alınarak emniyete götürüldü. İş yerinin güvenlik kamerasına da yansıyan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

'GENÇLERİ ZEHİRLEDİĞİ İÇİN DAVACI OLDUM'

Fırın sahibi Mehmet Çiçek, hırsızlık için şikâyetçi olmamayı düşündüğünü ancak uyuşturucuyu görünce kararından vazgeçtiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Eğer ekmek alsaydı ya da benden o parayı isteseydi ben zaten verirdim. Fırınımda her gün 250 ekmek fakirler için hazırlanır. Ben muhtaçlara zaten yardım ediyorum. Ekmek çalan da oldu daha önce ama aç oldukları için çalmışlardı. Şimdi aldığı 72 lirayı benden isteseydi, ihtiyacı olduğunu söyleseydi, ben verirdim belki. Kendisinden şikâyetçi olamayacaktım ama polisler bacağına sarılı poşetlerde uyuşturucu buldu. Ben kokainleri fişek halinde satmak için bağladığını görünce nefret ettim. Gençleri zehirlediği için ondan davacı oldum. Sonuna kadar da davacı olacağım."