ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan aralarında mahrem imamların da olduğu 6'sı tutuklu 14 eski öğretmenden 11'i, 2 yıl ile 12 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ'nün öğretmenler yapılanmasına yönelik davanın karar duruşmasında, tutuklu sanıklar Ayhan Özuzma, Fehmi Yılmaz, İbrahim Ekiz, Ümit Çavaç, Fuat Çınar, Mustafa Salim ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

Son sözleri sorulan sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ve beraat taleplerini yineledi.

Mahkeme heyeti, Ayhan Özuzma, Fehmi Yılmaz, İbrahim Ekiz, Ümit Çavaç, Fuat Çınar'ı, örgütün mahrem imamlığını yapmak ve örgüt lideri olmak suçlarından 12'şer yıl hapisle cezalandırdı.

Sanıklardan Mustafa Salim'e 10 yıl 6 ay hapis cezası veren heyet, Hasan Topbaş, Deniz Köseler ve Şükran Baydar'ın 6 yıl 3'er ay hapisle cezalandırılmasına karar verildi.

Heyet, sanıklardan Emin Köseleri 3 yıl 1 ay 15 gün hapse mahkum ederken, Abdurrahman Baydar'ı 2 yıl 1 ay hapisle cezalandırdı.

Öte yandan sanıklardan Yeliz Ural ve Gülşen Badak'ın beraatine hükmeden mahkeme heyeti, sanık Emine Ay'ın dosyasını Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki başka bir dosya ile birleştirdi.