İSTANBUL

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bolat, Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşmaları tanıtım toplantısında, 41 ülke ve 75 şehirde öğrenci buluşmaları gerçekleştireceklerini söyledi.

Türkiye'de 115 bin uluslararası öğrenci bulunduğunu, bunlardan 35 binini federasyon çatısı altında topladıklarını bildiren Bolat, "Öğrencilerle yıl içerisinde çeşitli etkinlikler yaparak hem Türkiye'nin tanıtılması hem de yurt dışında Türkiye'nin imajını güçlendirmek için gayret ediyoruz. Uluslararası Öğrenci Buluşmaları'nı da Türkiye'yi tanıtmak kapsamında değerlendiriyoruz. Türk milletinin de misafir öğrencileri ve onların ülkelerini tanımalarını, Türkiye'yi tanıtmanın bir parçası olarak görüyoruz." dedi.

"Kara propaganda yapıyorlar"

FETÖ'cülerin Türkiye aleyhine kara propaganda yürüttüğünü bildiren Bolat, şunları kaydetti: 

"FETÖ, Türkiye'ye öğrenci gelişlerini engellemeye çalışıyor. Biz STK olarak iki yıldır Uluslararası Öğrenci Buluşmaları'nı ülkelere yayıyoruz çünkü oralardan Türkiye'ye gelmek isteyenlere FETÖ dışında yollar olduğunu göstermek istiyoruz. Bugün Maarif Vakfı hızla yayılıyor. Türkiye'nin TİKA'sı, YTB'si, Yunus Emre Enstitüleri var. Daha çok öğrenciye ulaşmak ve onlara doğru bilgiyi vermek için ağırlığımızı yurt dışına verdik. Yurt dışındaki öğrencilerimizden, oralarda bulunan STK'lardan bilgi alıyoruz; 'Türkiye'ye gitmeyin, Türkiye'de okumayın, Türkiye güvenli değil' şeklinde kara propaganda yapıyorlar. Biz öğrenci buluşmalarını o ülkelere taşıyarak Türkiye'nin büyük, güçlü, güvenli bir ülke olduğunu, eğitimin artık daha kaliteli verildiğini anlatıp gelecek öğrenci sayısını artırmak istiyoruz."