MALATYA (AA) - VOLKAN KAŞİK/EMRAH GÖKMEN - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Malatya'da görülen davada tutuklu yargılanan ve daha önce görüştüğünü reddeden 3 eski askerin, örgütün sözde "Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) imamı" ile defalarca iletişime geçtiği belirlendi.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti'nin de bulunduğu 76 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması tamamlandı.

Dava kapsamında daha önce savunma yapan dönemin 2. Ordu Harekat Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili ve 2. Ordu Harekat Başkanı Albay Erkan Varol ile tanık olarak dinlenen FETÖ'nün sözde "KKK imamı" olduğu iddia edilen ve "Genelkurmay çatı davası"nda tutuklu yargılanan eski Kurmay Albay Akyüz'ün verdiği ifadeler birbiriyle çelişti.

Sanıklar kendilerine yönelik suçlamaları kabul etmezken, HTS kayıtları, darbe girişimi sırasında yapılan görüşmeleri gözler önüne serdi.

Eski tuğgeneraller Zeki Karataş ve Mustafa Serdar Sevgili'nin, darbe girişimi gecesi FETÖ'nün sözde "KKK imamı" olduğu ileri sürülen eski Kurmay Albay Akyüz ile defalarca görüştüğü daha önceki HTS kayıtlarıyla belirlenmişti.

Kayıtlara göre, Karataş'ın darbe girişimi gecesi biri bir saniyeden oluşan 13, Sevgili'nin ise 3 kez Akyüz ile görüşme gerçekleştirdiği tespit edildi. Savunmalar devam ederken, sanıklara ait yeni HTS kayıtları da ortaya çıktı.

Bu çerçevede dönemin 2. Ordu Harekat Başkanı Albay Erkan Varol'un da Akyüz ile 9 kez görüştüğü belirlendi.

- Sanıklar kendi kendilerini yalanladı

Tutuklu sanık Karataş, mahkemede ifade verdiği sırada yöneltilen "FETÖ'nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı imamı olduğu iddia edilen Kurmay Albay Bilal Akyüz ile görüştünüz mü?" sorusuna "Hayır" yanıtını vermişti.

Karataş, savcının, "HTS kayıtları öyle demiyor ama. Albay Bilal Akyüz ile aranızda 12 kez görüşme olmuş." şeklindeki sözleri üzerine "Görüşmedik." ifadesini kullanmıştı. Akyüz ise tanık olarak dinlendiği 29 Haziran'daki son duruşmada verdiği bilgilerle Karataş'ı yalanlamıştı.

Akyüz, "Tutuklu sanık Zeki Karataş ile 12 kez ne görüştünüz?" sorusuna, "Darbeyle ilgili herhangi bir şey görüşmedik. Ben karargahların durumunu öğrenmek için görevlendirilmiştim, onun için aradım." cevabını vererek saklanmaya çalışılan telefon görüşmelerini ortaya çıkarmış oldu.

- Biri "görüştük", diğeri "görüşmedik" dedi

Eski 2. Ordu Komutanlığı Harekat Başkanı olarak görev yapan Albay Erkan Varol ile Akyüz'ün ifadeleri de birbiriyle çelişti.

Mahkeme Başkanı Vedat Koç'un, FETÖ'nün sözde "KKK imamı" olduğu öne sürülen Akyüz ile 9 kez ne görüştüğünü ve bu görüşmelerde ne konuşulduğunu sorması üzerine Varol, ''Ben bir şeyler olup olmadığını öğrenmek için aradım. Kendisini tanıyorum ama samimiyetim yoktur." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Akyüz ise bu görüşmeyi kabul etmeyerek "Başkaları görüşmüş olabilir, ben görüşmedim." yanıtını vermişti.