Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "kadınlardan sorumlu il imamı" olduğu iddiasıyla yargılanan kadın sanığın eşi, duruşma salonunda ve adliye binası çıkışında gazetecilere tepki gösterdi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, FETÖ'nün "kadınlardan sorumlu il imamı" olduğu iddia edilen ve "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan yargılanan tutuklu sanık Rukiye Çoban, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, yakınları da hazır bulundu.

Önceki duruşmada, "dosyalarıyla gereği gibi ilgilenmedikleri, savunma hazırlığında ziyaretine gelerek yardımcı olmadıkları ve mahkeme huzurunda kendisini iyi temsil edemedikleri" gerekçesiyle avukatlarını azlettiğini belirten Çoban, avukatının katılmadığı duruşmada, savunmasını kendisi yaptı.

Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddia edilen Çoban, mahkeme başkanının, "ByLock içerikleri geldi, okudun mu?" sorusuna "Hayır okumadım, avukatım gelmedi, inceleme fırsatım olmadı." diye cevap verdi.

Mahkeme heyeti, tahliyesini talep eden sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

"Burada gazeteci istemiyorum"

Öte yandan, FETÖ/PDY davası kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla tutuklu yargılanan ve geçen hafta görülen duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edilen Rukiye Çoban'ın eşi Eftal Çoban, duruşma salonunda, "Burada gazeteci istemiyorum. Bir dahaki duruşmada burada olmayacaklar." diyerek, davayı takip eden gazetecilere tepki gösterdi.

Salon görevlileri ve polisin uyarıda bulunduğu Çoban, duruşma sonrasında da mahkeme salonu ve adliye çıkışında gazetecilerin üzerine yürüdü.

Çoban, polis ekiplerinin müdahalesiyle alandan uzaklaştırıldı.