ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "Polatlı Merkez Mütevelli Heyeti Yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında aralarında örgütün sözde Polatlı imamı Ramazan Yumak'ın da bulunduğu 11'i tutuklu, 29 kişi hakkında açılan davada üç sanık adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Muhammed Karaca, önceki duruşmada alınan ara karar gereği dava dosyasına gelen evrakı okudu.

Daha sonra sanık ve avukatlarının ek savunması ile duruşma savcısının mütalaasını alan mahkeme ara kararını açıkladı. Buna göre sanıklardan Doğan Çiftçi, Zafer Türkoğlu ve Ahmet Şahin, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

"Sanıklara isnat edilen suçun vasfı ve mahiyeti", "delillerin tam olarak toplanamamış olması" ve "adli kontrol şartlarının bu aşamada yetersiz kalacağı" gerekçesiyle diğer sanıkların tahliye talepleri reddedilerek, tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Böylece dosyadaki tutuklu sanık sayısı 8'e düştü.

Tutuksuz sanıkların mal varlıkları üzerindeki tedbirin kaldırılmasını da kararlaştıran mahkeme, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandıkları belirlenen sanıkların yazım içerikleri ile HTS kayıtlarının ilgili kurumlardan istenmesine hükmetti.

Duruşma 13 Ekim'e ertelendi.

Davanın 21 Nisan'da görülen duruşmasında 9 sanık tahliye edilmişti.

- İddianameden

İddianamede, FETÖ/PDY'nin Polatlı Merkez Mütevelli Heyeti üyeleri olmakla suçlanan sanıkların, FETÖ'nün ilçedeki "Akasya", "Zümrüt" ve "Feza" isimli şirketlerine ve bağlı kurumlarına el konulmasını engellemek için bunları usulsüz bir şekilde üçüncü şahıslara devrettikleri ya da devraldıkları iddia ediliyor.

FETÖ ile iltisaklı derneklerde yönetici ve üye oldukları tespit edilen sanıkların, örgütün finans kurumu Bank Asya'daki hesap hareketleri de iddianamede yer alıyor.

Sanıkların "terör örgütüne üye olmak" ve "bu örgüte mali destek sağlamak" ile "mal kaçırmak" suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyor.