Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gözaltına alınan Hava Harp Okulu öğrencinin kendisinden sorumlu ''imam'' ile sürekli buluştukları adresi göstermesi sonucunda açılan davada, evin sahibi olan aynı zamanda kapatılan Fatih Üniversitesi'nde görevli sanık Ertan Akça ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nin davaya ilişkin gerekçeli kararında, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gözaltına alınan Hava Harp Okulu öğrencisinin beyanlarına yer verildi.

Öğrencinin, kendisinden sorumlu ''Emin'' isimli kişiyle 5-6 kez görüştüğünü, "Emin"in evin başkasına ait olduğunu söylediğini anlattığı belirtilen kararda, çalışma sonucunda evin sahibinin Ertan Akça olduğunun saptandığı, bunun üzerine Akça'nın Manisa'da yakalandığı ve bu sırada ''Telefonu alın, kaçırın.'' şeklinde sözler söylediği vurgulandı.

Kararda, Akça'nın, evinde yapılan incelemelerde Fetullah Gülen'in ses ve görüntü kayıtlarının da yer aldığı çok sayıda örgütsel verinin ele geçirildiği kaydedilirken, sanığın FETÖ'ye ait olduğu gerekçesiyle kapatılan Fatih Üniversitesi'nde çalıştığı belirtildi.

Sanığın Bank Asya'daki hesaplarında örgüt talimatı doğrultusunda 2014 sonrası hareketlenmeler yaşandığı vurgulanan kararda, sanığın ifadesine de yer verildi.

"Evin anahtarını akvaryuma bakması için vermiş''

Sanık ifadesinde suçlamayı kabul etmeyerek, evinde yapılan FETÖ sohbetlerinden haberinin olmadığını savunarak, "Harp okulu öğrencisini tanımıyorum. Sohbet verdiği belirtilen Emin isimli kişi ise eşimin akrabası olur. Bu kişi eve gelip giden birisidir. Yıllık izinlere gittiğimizde evde bulunan akvaryum, muhabbet kuşu ve çiçeklerin bakımı için evin anahtarını vermiştik. Eve birilerini getirdiğinden ve getireceğinden bahsetmemişti." iddiasında bulundu.

İfadeler ve tüm deliller ışığında sanığın kendisine ait evde örgüt adına toplantı ve görüşme yapılmasını sağladığı belirtilen kararda, "Sanığın müstakilen suç oluşturan bir eylemi tespit edilmemiş ise de devlet ve toplum için tehlikeli olduğu ve vahamet arz eden eylemleri bulunan bir örgütün üyesi olması nedeniyle niteliği itibarıyla tehlike suçu olarak düzenlenmiş silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan cezalandırılması gerektiği vicdani kanaatine varılmıştır." denildi.

Mahkeme heyeti, sanık Ertan Akça'nın "silahlı terör örgütü üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.