Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in koruması olan FETÖ itirafçısı eski Yüzbaşı Burak Akın, FETÖ’nün bilinmeyen bir haberleşme yöntemini deşifre etti. Akın, örgütün haberleşmek için ByLock veya ankesörlü telefon dışında sosyal paylaşım sitesi Twitter’i de kullandığını söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak FETÖ itirafçısı olan Burak Akın ile Akın’ın itirafları doğrultusunda isimlerine ulaşılan 4 kişi hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan iddianame hazırlamıştı. Bu kapsamda haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Davanın ikinci celsesine tutuksuz yargılanan sanıklar Burak Akın, Fuat Söylemez, Ayşe Söylemez, Hüseyin Çetinkaya ve Mustafa Çopuroğlu katıldı. Mahkeme heyetinden söz isteyen Akın, bir önceki savunmasına ekleyecek unsurlar olduğunu belirtti. Bu kapsamda ek savunması alınan Akın, "2013 veya 2014 yıllarında o dönem ’Kerem’ kod adlı şahıs bana kendisini Twitter’den de takip etmemi istemişti. Bana, ’Bin kişiyi takip et, ben de bin kişiyi takip edeceğim’ dedi. Sohbetlerin yer ve zamanıyla ilgili değişiklik olduğunda buradan yazacağını söylemişti. ByLock, ankesör veya başka yöntemler dışında böyle bir yöntem de vardı. Twitter’de böyle bir yöntemi kullanıyorlardı" ifadelerini kullandı.

Akın, "Kerem" kod adlı şahsın Twitter’den şifreli olarak haberleşeceklerini söylediğini aktararak, bu şahsın kendilerinin Twitter’den yazı yazmasını istemediğini, sadece kendisinin sohbetlerle alakalı olarak değişiklik olacağında yazacağını söylediğini kaydetti.

Duruşma, diğer sanıkların da savunmalarının alınmasının ardından 24 Ekim tarihine ertelendi.

(Abdullah Sarica/İHA)