ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e saldırı girişiminde bulunuldu.

Alınan bilgiye göre, Eski Bağlar Mahallesi Üniversitesi Caddesi'ndeki açık hava parkından yürüyerek geçen Büyükerşen, bu sırada bir iş yeri sahibiyle henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı sözlü tartışma yaşadı.

Tartışmanın devam ettiği sırada, iş yeri sahibinin yanında bulunan bir kişi, silahını çıkardıktan sonra Büyükerşen'i darbetmeye çalıştı.

Etraftakilerin araya girmesiyle Büyükerşen yara almadan olay yerinden uzaklaştırılarak Haller Gençlik Merkezi'ne götürüldü.

- "Biz böyle şeylere pek pabuç bırakmayız"

Yılmaz Büyükerşen, Haller Gençlik Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, gençlik merkezinin önünde saldırıya uğradığını bildirdi.

Kendisinin şu anda iyi durumda olduğunu ifade eden Büyükerşen, "Yanımdaki basın danışmanım Kemal Aydoğmuş kardeşim de iyi durumda. Biz böyle şeylere pek pabuç bırakmayız. Her şey şehrin menfaatinedir. Şehir menfaatine aykırı olan konulara da müdahale etmede belediye başkanları olarak asla çekinmeyiz. Bu müdahalelerden hoşlanmayanlar her türlü tecavüzü yapacak güçteler. Eskişehir Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı duruma derhal müdahale ettiler ve olayı ele aldılar." diye konuştu.

- "Hemşehrilerimizin başkana siper olması sonucu girişim başarılı olamamıştır"

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada ise Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına (TCDD) ait Yüksek Hızlı Tren (YHT) yer altı hattı üzerindeki alanda, işletmecilik yapan kişiler tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e silah çekildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği ilk günden bu tarafa Eskişehir'in çağdaş ve huzurlu bir kent olması için çalışan ve bu gerçek tüm kamuoyu tarafından bilinen Yılmaz Büyükerşen'in uğradığı bu menfur saldırı kabul edilemez. Olay sırasında eski sabıkalı M.B. ve adamları Yılmaz Büyükerşen'e silahlı saldırı girişiminde bulunmuşlardır. Hemşehrilerimizin başkana siper olması sonucu girişim başarılı olamamıştır. Bir huzur kenti olarak bilinen Eskişehir'de sıklıkla yaptığı gibi yanında koruması olmadan yaya olarak dolaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, seçildiği 1999 yılından bu yana ilk kez böyle bir saldırıya maruz kalmıştır."

- Valilik: "İki kişi gözaltına alındı"

Eskişehir Valiliğinden olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada da şunlar kaydedildi:

"Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 29 Temmuz 2017 günü saat 17.30 sıralarında, yanında basın danışmanı ile birlikte Tepebaşı merkez ilçesi hat boyunda bulunan bir iş yerini ziyareti esnasında işletme sahibi ile sözlü olarak tartıştığı, işletme sahibi tarafından silahla tehdit edildiği şeklinde saat 18.00'de valiliğimizin bilgilendirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmiş ve Cumhuriyet Başsavcılığımız Emniyet Müdürlüğüne olaya karışan kişilerin gözaltına alınması ve hemen adli tahkikata başlanılması talimatını vermiştir. Emniyet Müdürlüğü ekiplerince olaya karıştığı değerlendirilen iki kişi, üzerilerinde bulunan kuru sıkı bir tabanca ile saat 20.30 sıralarında gözaltına alınmıştır."

Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.