Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan eski Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ile eşi ve 2 eski belediye başkan yardımcısı hakkında hazırlanan iddianamede, Erdoğan'ın evinde 1 dolarlık 5 banknot bulunduğu belirtildi.

Uşak Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Umut Emek Aşılıpınar tarafından hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 76 sayfalık iddianamede, "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen eski Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın evindeki aramalarda ele geçirilen suç unsurlarıyla ilgili bilgilere yer verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Erdoğan'ın evinde 16 Ağustos 2016'da arama yapıldığı kaydedilen iddianamede, aramada örgüt mensuplarının birbirlerini tanıma amacıyla bulundurdukları iddia edilen 1 dolarlık 5 banknot ile 2'si yeşil olmak üzere 3 pasaport ele geçirildiği bildirildi. İddianamede, pasaportlardaki incelemede örgütün yurt dışında faaliyet gösteren okullarına fiziki yollardan finans aktarılması faaliyetinde yer aldığının teyidi mahiyetinde Uşak'ın bir dönem finanse edilmesi maksadıyla sorumlu olduğu Kazakistan'a ait giriş mühürlerinin bulunduğu belirtildi.

Örgüte finans aktardığı iddiası

İddianamede, Erdoğan'ın belediye başkanlığı ve milletvekili adaylığının terör örgütü tarafından desteklendiği, FETÖ'nün emir ve talimatlarıyla aday olmasının sağlandığı ifade edildi.

Erdoğan'ın başkanlığı döneminde örgütsel faaliyetlerde bulunduğu, kamu kaynaklarından FETÖ ve mensubu olduğu belirlenen zanlılara ait kuruluşlara finans aktardığının vurgulandığı iddianamede, örgütsel faaliyetler için kamuya ait bina ve salonların tahsis edildiği, belediye başkanlığı yetki ve imkanlarının da örgütün amaç ve ideolojileri doğrultusunda kullanıldığına ilişkin iddialara yer verildi.

İddianamede ayrıca eski belediye başkan yardımcısı Tuncay Yılmaz'ın örgütün haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu, Yılmaz ve Ömer Oktay Akarca'nın evlerinde 1 dolarlık 12 banknot bulunduğu bildirildi.

Ali Erdoğan, eşi Aysun Erdoğan, eski belediye başkan yardımcıları Ömer Oktay Akarca ve Tuncay Yılmaz FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 16 Ağustos 2016'da gözaltına alınmıştı. Ali Erdoğan ve eşi Aysun Erdoğan ile Tuncay Yılmaz, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 23 Ağustos'ta tutuklanmış, Ömer Oktay Akarca ise sağlık sorunlarından dolayı adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.