KARAMAN (AA) - Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Kızılca'nın, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki babaevinde yas var.

Şehit Kızılca'nın ilçeye bağlı Güneyyurt beldesinde yaşayan ailesine acı haberi, Ermenek Kaymakam Vekili Fatih Kaşıkcı, Ermenek Garnizon Konutanı Jandarma Üsteğmen Kemal Özbey ve Güneyyurt Belediye Başkanı Celil Yağız verdi.

Acı haberi alan şehidin annesi Fadime ve babası Mustafa Kızılca ile yakınları gözyaşı döktü. Şehidin babaevine Türk bayrakları asıldı.

Şehidin teyzesinin oğlu Mehmet Akan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kızılca'nın 6 ay önce göreve başladığını söyledi.

Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda bahriyeli olarak vatani görevini yapan Mehmet Kızılca'nın, 5 ay önce uzman çavuşluk görevine başladığı öğrenildi. 3 kardeş ve bekar olan şehit Kızılca'nın daha önce turizm bölgelerindeki otellerde garson olarak çalıştığı belirtildi.

Kendisiyle en son 2 gün önce görüştüğünü belirten Akan, "İyi olduğunu söyledi. Bekardı. Hain bir saldırı sonucu yaralandığını, sonra da şehit olduğunu öğrendik. Üzgünüz. Allah rahmet eylesin." dedi.

Şehit Kızılca'nın cenazesinin yarın Güneyyurt Beldesi'nde defnedileceği belirtildi.


ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ, ARIZA ÜZERİNE İNMİŞ

Şehit Kızılca'nın kuzeni Mehmet Akan, kuzeniyle en son 2 gün önce görüştüğünü belirterek şunları söyledi:

''Kuzenim ilk olarak İstanbul'a gitti oradan da Diyarbakır Silvan'a atandı. En son 2 gün önce telefonla görüşmüştük. Saat 11.00 sıralarında araç arıza yapmış ve bakmak için indiği sırada saldırıya uğramış" dedi.

ŞEHİDİN SON MESAJI 'SAYIN GÖZ DOKTORUM GÜZEL GÜNLERİ GÖREMİYORUM'

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısında şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca'nın, İzmir Foça Jandarma Komando Okulu Komutanlığı'nda 3 ay 'Teröristle Mücadele Harekatı Kursu' aldığı, sonra 1 Ağustos 2017 tarihinde Silvan'da göreve başladığı belirtildi.

Şehit Kılızca'nın cenazesi yarın öğle namazı ardından Konya'nın Ermenek İlçesi'ne bağlı Güneyyurt Beldesi'nde düzenlenecek dini ve askeri törenin ardından defnedilecek.

Şehit Kızılca, sosyal paylaşım hesabında en son dün fotoğrafıyla birlikte, 'Sayın göz doktorum güzel günleri göremiyorum...' mesajını paylaşmıştı.