Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarıyıl tatilinde önceki senelerdekinden fazla misafir ağırladıklarını söyledi. 

Erciyes'in kayakseverlerin vazgeçilmez adreslerinden olduğuna dikkati çeken Cıngı, "Sömestirde oldukça yoğun bir dönem geçirdik ve yaklaşık yarım milyonun üzerinde misafir ağırladık. Bazı hafta sonları 130-140 bin kişi Erciyes'e çıktı." dedi.

Cıngı, her yıl yeni bir rekora imza attıklarını aktararak, şöyle dedi:

"Bu yarıyılda Kayseri'nin yanı sıra Kahramanmaraş, Gaziantep, Mersin, Antakya ve Adana gibi illerden çok yoğun gelişler oldu. İstanbul, İzmir, Antalya gibi illerimizden de hava yoluyla gelen misafirlerimiz oldu. Misafirlerimiz Erciyes'te kayak yaptılar, kayak yapmayanlar da bu güzel atmosferin, kar ortamının tadını çıkardı. Çok güzel bir dönem geçirdik. Erciyes, 2020 yılındaki yarıyıl tatilinde geçtiğimiz yıllarda yapmış olduğu sömestir rekorlarının yenisini kırdı."

Cıngı, Avrupa ve Rusya'da kar yağışının bu yıl yeteri kadar olmadığını, bu nedenle Erciyes'e ayrı ilgi duyulduğunu vurgulayarak, sömestirdeki yoğunluğun bir nedeninin de bu olduğunu dile getirdi.

Erciyes'i birçok kayak merkezinden ayıran özellikler bulunduğunu dile getiren Cıngı, "2 bin 200 rakımda kurulu ve 3 bin 400 rakıma kadar uzanan pistlere sahip bir dağ olarak iklim değişikliği gibi faktörlerden çok etkilenmiyoruz. Gayet kaliteli bir kara sahibiz. Bütün bunlar bir araya gelince tercih ediliyoruz." ifadelerini kullandı.